dez1 Creative Commons License 2001.11.22 0 0 18
Hókeférke!

Sajnos részben igazad van! Sok környezetvédő teljesen elvakult. Bős-nagymaros maga a csőd. Persze nem azért, mert olyan jó lett volna nekünk, ha felépítjük, hanem azért, mert már kurva sok pénzt ráköltöttünk az átkosban, amit ezzel a baromkodással kidobtunk az ablakon. Meg kellett volna csinálni, legalább mi is bele tudnánk szólna a talán nem tól távoli jövőben bekövetkező lebontásába.

Mellesleg azért ha a duzzasztó tényleg elszennyezi majd a szigetközi kavicsban lévő kb. 2 köbkilométernyi tiszta vizet, az óriási tragédia lesz a fiainknak, unokáinkat, és ők nem fognak minket dícsérni ezért, sőt.

Energiára szükség van, de ajánlom figyelmedbe a meglévő erőművek korszerűsítésének lehetőségét, meg az autózás helyett a korszerű tömegközlekedés fejlesztését.

A vízi erőmüvek káros hatását pedig csak akkor tudod átérezni, ha egyszerű vizitúrázóként evezel olyan folyón, ahol van ilyen létesítmény. Akkor viszont nagyon. (Pl. TiszaI - Tisza II. semmi értelmük nincs jelenleg, nem is volt igazán soha)