micu Creative Commons License 2001.11.22 0 0 0
A kerdesem az lenne, hogy melyik disztribuciot válasszam. Olyan kellene amihez van magyar nyelvu leiras is (van egyaltalan ilyen?), konnyen elsajatithatoak a linux hasznalatanak, konfiguralasana kezdeti lepesei, van hozza sok hasznos segedprogi, compilerek.
Mandrake 8.1, SuSE 7.3 RedHat 7.2. A Mandrake kevésbé magyar viszont szvsz szerencsésebb csillagzat alatt született, a SuSE nagyon magyar és rengeteg cucc van benne de pénzes, a RedHat ipari szabvány de szvsz kevésbé kezdőknek való mint a Mandrake (aki szintén a RedHat-ra hasonlít, a RedHat-os rpm-ek (bináris csomagok) általában jók hozzá is).

Ezenkivul milyen irodai programcsomagot, pépszerkesztot es zenehalgato ill. zeneszerkeszto progikat ajanlotok. A StarOffice hanyas verzional tart?

Irodai programcsomag: StarOffice, stabil változat 5.2 béta 6.0 nyílt változat OpenOffice (kb ugyanaz mint a 6.0 de van hozzá forráskód is). A 6.0 még van hová fejlődjön a stabilitás terén viszont az M$-os doksikat jobban olvassa mint az 5.2 különös tekintettel az ő,ű betvekre.
Zenehallgatás: xmms (bár már van winamp is linuxra), CD->mp3-ra ott a grip, zeneszerkesztésre több program is van, régebben a KWave-ot használtam most van egy újabb a glame, szvsz az még jobb de még nem volt időm igazán kipróbálni.
Kép: bitmapon a GIMP a király de ott van a Corel PhotoPaint free változata is (meg a pénzes is a linuxos CorelDraw-ban). Vektor: A Kontour-t szoktam használni nagyritkán (régebben KIllustrator), meg mintha a StarOffice-ban is lenne valami ilyesmi. 3D: Blender (bár használni nem tudom de nagyon pofás), Maya (ha te nyered a lottó 5-öst ;-)

Előzmény: safi (-)