Bendegoose Creative Commons License 2001.11.22 0 0 14
Idén nyáron volt szerencsém evezni a Dráván. A legcsodálatosabb folyó eddig azok közül, ahol már voltam (Duna, Szigetköz, Tisza, Rába). De messze a legcsodálatosabb. A természet ott valóban értintetlennek tűnik.

Az pedig, hogy hogyan lehetséges, hogy a Drávának van olyan szakasza, ami csak a horvátoké úgy lehet, hogy mikor meghúzták a határt, és a Drávát nevezték ki annak, az nagyon szép volt. Csakhogy a Dráva nem foglalkozik a köcsög nagyhatalmakkal, és arrébbfolyt. De a határ maradt. Így lehet az, hogy vannak olyan részek, ahol csak Magyarországon, de inkább olyan, ahol csak Horvátországban eveztünk.

A Drávát érintetlenül meg kell őrizni. Muszály! Mert szép. Mert eredeti. Mert olyan fajok élnek, amiko máshol rég betobták a törülközőt.
S mert idén be sem engedtek m inket bizonyos helyekre kenuval - sem sehogyan. Korlátozva van, hogy egy szezonban hányan mehetnek a Drávára. Nos, egy ilyen folyóra erőművet építeni hogyan lehetne megengedhető.

A topicnyitó, vagy akitől ő az emilt kapta, szervezzen tüntetést, és vonuljunk ki. Jó hosszú határidővel, és akkor sok embert meg lehet hívni. Szólhatunk barátoknak, de meghírdettethetjük templomokban, környezetvédelmi szervezeteknél, iskolákban, mindenütt, ahol jószándékú emberek élnek, felekezettől, politikai beállítottságtól, nemzetiségtől, nemtől, (és még egy csomó mindentől) függyetlenül!!!!

Bende