knbm Creative Commons License 2001.11.21 0 0 412
Egy tegnapi adalék a munkafelvevő vevőszolgálat vezető témához.
Tegnap bementem a kereskedésbe ( úgyanis felhívtak a kereskedésből, hogy közöljék " az általam elsők között választott autó az év autója lett, ennek örömére szeretnének megajándékozni egy aprósággal" ) Szóval amig egy kissé meghatódva átvettem egy Peugeot-os karórát és néhány szót váltottam az értékesítővel, az alábbi jelenetnek voltam a fül és szemtanúja:
Bejött egy ügyfél egy fekete 607-el és erőteljes hangon és agresszív stílusban közölte a munkafelvevőnek, hogy a bal első lámpája beázik és lötyög a helyén. A munkafelvevő kikísérte és megnézte az autót, majd visszajött és hívta a vevőszolg. vezetőt aki szintén kiment megnézni az autót ( eközben az ügyfél ada vissza végigment velük a kereskedésen most már fennhangon trágár szavak kíséretében szidta a munkafelvevőt, az autót, a Peugeot Hungáriát... többször hivatkozott ügyvédre, bíróságra, fogyasztóvédelemre stb .. eközben a legfinomabb szava a b@sszá...meg és balfa... és ilyenek voltak. Mivel épp befejeztem a beszélgetést kifelé menet odasomfordáltam a bejárati parkolában álló autóhoz ahol épp a vevősz. vezetőt küldte el a p...-ba. az úrnak nem nevezhető egyén. A vevőszolgálati vezető ugyanis igazat adott a munkafelvevőnek.
A dolog lényege, hogy az első lámpa mellett a gépháztető és a sárvédő széle is meg volt nyomva és durván kiegyengetve, a lámpa tényleg belülről párás volt és szinte lógott az autón. A munkafelvevő meg azt merészelte mondani, hogy ez nem garanciális probléma, hiszen a sérülésre nem érvényes a garancia. Az ügyfél bőszen állította, hogy ugyan tényleg megnyomta a kocsi elejét, de a lámpa nem attól hanem csak ügy megától törött el ( belső feszültség, anyaghiba és rossz ragasztás ).
A vége az lett, hogy a koma ordítva ( ujságcikket, bíróságot és a felmenőági női családtagokat... emlegetve) beugrott az autóba és füstölgő kerekekkel kitépett a kereskedésből.
Mit mondjak? A kereskedés sokat nőtt a szemembe egyrész az apró figyelmesség miatt, másrészt a munkafelvevő és a vevőszolgálati vezető nyugodtsága miatt. Én biztos, hogy felpofoztam volna, de minimum beszóltam volna.