E_Rita Creative Commons License 2001.11.16 0 0 11
Fordulat az eltűnt Tamás ügyében?

A rendőrség a bajai központi szeméttelepen vizsgálódott

Úgy tűnik, újabb fordulatot vett az eltűnt Till Tamás ügye. Valaki ugyan a rendőrség látókörébe került, de konkrét gyanúsított még nincs. Egyre nagyobb az esélye annak, hogy a szerencsétlen fiú bűncselekmény áldozata lett.


Baja – Kecskemét



A rendőrségnek vannak arra utaló információi, hogy Till Tamás esetleg bűncselekmény áldozata lett, s a feltételezett tettes is a nyomozók látókörébe került. Ezt dr. Kubicsek András alezredestől, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetőjétől tudtuk meg. A továbblépéshez azonban még bizonyítékokra van szükség – elsősorban arra, hogy megtalálják Till Tamást. Az alezredes megerősítette azt az információt, miszerint a közelmúltban vizsgálódtak a rendőrök a bajai Bokodi úti szeméttelepen is. Azt ellenőrizték, hogy mikor, hová és milyen hulladék kerülhetett.
Többek között ezzel a vizsgálódással kapcsolatban a leghajmeresztőbb híresztelések kaptak szárnyra Baján. Sokan biztosan tudni vélték, hogy a gyermeket elásták, befalazták, de ennél szörnyebb szóbeszéd is terjedt már. Internetes honlapokon meg rendre felbukkannak újabb információk arról, hol látták vagy vélték látni Till Tamást. Érthető tehát, ha a szóbeszédek, s a bizonytalanság miatt a szülők már szinte az őrület határán vannak.
– Én már nagyon szeretném, ha nem kellene hallanom a híreszteléseket – nyilatkozott lapunknak a fiú édesanyja. – Nagyon megviselnek ezek a pletykák. Az emberek még az utcán is megállítanak, hogy: tényleg itt vagy ott van a fiam? El sem tudom gondolni, hogy miért nem képzeli magát csak egy pillanatra is a helyembe az, akinek gyereke van – ahelyett, hogy bármiféle híresztelést továbbadna. Sajnos egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni Tamás hollétéről. A rendőrök mindent megtesznek, és mások is próbálnak segíteni.
– Úgy tudjuk, látnokok segítségét is igénybe vette a kisfia kereséséhez. Igaz ez?
– Igaz, hiszen ilyenkor az ember az utolsó fűszálba is megpróbál belekapaszkodni. Sok látnok jött magától. Sokan biztattak, s csak egyikük mondta, hogy szerinte már nem él a fiam. Én azt mondom: amíg csak lehet, reménykedem.
Berki Erika
Petőfi Népe
Előzmény: Mijo (10)