fenrir Creative Commons License 2001.11.16 0 0 85
Üdv!

"Az Egyesült Államok Irakban,majd jugoszláviai háborúban bizonyította,hogy az éjjel-nappal,bármilyen időjárási viszonyok között tevékenykedő,teljes pontosságú,mozgékony,totális légierő a katonai győzelem kivívásának legfontosabb eleme.Mindezekre tekintettel alighanem időszerű teljes mértékben szakítani a mai magyar védelmi stratégiával,amely a gyorsan mozgó páncélos ékek manőverezését és csak másodsorban a légi támogatást tartja a siker zálogának."
Az Öböl-háborúban a találati pontosság nem érte el a 95%-ot(ÁLLÓ célpontok voltak).A helikopterek nem tudom pontosan mekkora szélben,már nem repülhetnek(ahogy ködben sem)...
Egyén-közösség: Szvsz egyik sem fontosabb,mint a másik,mert egymás nélkül nem létezhetnek.Az egyén fejlődését a közösség hatérozza meg(pl. iskolarendszer,látott minta...),az egyének meg a közösséget.
56: De úgy tudom általában nem civilekre.Fegyveres banditákra(az ő szemszögükből) meg miért ne lőttek volna?Mellesleg inkább lőjenek tarkón,mint hogy egy munkatáborban dögöljek meg(pl. mert azt mondtam,hogy nem tetszik Lenin szakálla,vagy a szomszédom feljelentett).
"OK, lehet hogy az izraeli sorkoteles army mukodik, az adott korulmenyek kozt."És ha Mo. olyan körülmények közé kerül?A háború kitörését megelőzően valószínüleg felborítaná a feszült helyzetet egy nagyobb hadsereg felállításának(sorkötelesség visszaállításának) kisérlete,nem?
Nem tudom,de szvsz a magyar gazdaság nem lenne képes eltartani egy min.200-300 ezres,de inkább milliós profi hadsereget(békében meg tényleg fölöslegesen nagy lenne).Soraktonaságnál ez sokkal kisebb teher,hiszen egyszerre csak a töredéke van fegyverben,viszont pár nap alatt mozgósíthatóak,ha szükség van rájuk.

Előzmény: IAF (84)