borzimorzi Creative Commons License 2001.11.15 0 0 81
Kedves Armagnac, szerintem a topic címe nem egy Mádl úrnak szóló kérdés, hanem egy róla szóló kérdés. Senki sem várja el, hogy a köztársasági elnök jöjjön ide a topicba és válaszoljon, bárki más is megadhatja a kért infót, nem? Ilyen alapon,, ha felmerül bennem, hogy vajon Mátyás király hány hónapos korában tanult meg járni és erről topicot nyitok, akkor szerinted magának az igazságos Mátyásnak kell válaszolnia?

Természetesen nem inszinuáltam. Az általad tőlem idézett sorokban csak a kort, annak hangulatát kívántam érzékeltetni. Nem tartom valószínűnek ugyanis, hogy akkoriban ugyanolyan könnyen lehetet útlevélhez és ösztöndíjhoz jutni, mint ma. Ugyanakkor az is lehet, hogy Mádl akkoriban már neves kutató volt és Kádárék imázsát rontotta volna, ha nem engedik ki pl. egy olyan külföldi professzor kérésére, aki mellesleg az ENSZ tanácsadója is. Könnyen lehet, hogy ilyen tényezők is szerepet játszottak, nem tudom.

Lényeg, hogy szvsz kérdezni igenis lehet, ez a szólásszabadság része. Nem azt kell kupán vágni, aki kérdez! Ha tiszteletlen hangon teszi fel a kérdést, akkor persze rendre kell utasítani. De a lnyeg az, hogy igenis jogunk van azokhoz az infókhoz, amelyek befolyásolhatják a legfőbb közjogi méltóság megítélését. Szerencsére ezúttal, akármi is volt a célja a kérdezőnek, Mádl úr hótisztán került ki a dologból. Ennek így is kell lennie, szvsz.

Csót:
b

Előzmény: armagnac (41)