jpetike51 Creative Commons License 2001.11.14 0 0 23
Dr. Lamperth Mónika országgyűlési képviselő tájékoztatta önkormányzatunkat (a levél megtekinthető és remélem, hogy valós tényeket ír le), hogy az 1993 – 1995 között megvalósult gázközmű – beruházásokkal kapcsolatosan interpellációt nyújtottak be, az önkormányzati igények kifizetése érdekében. Az interpellációra adott államtitkári választ és a kormány halogató álláspontját elfogadták, és igen szavazatukkal támogatták Bács-Kiskun megye kormánypárti képviselői, köztük térségünk képviselője Zsigó Róbert Úr. Atyánszky György nem vett részt a szavazásban.
Sajnálatos, hogy egy képviselő nem a térség önkormányzatainak az érdekeit képviseli, hanem jó pártkatonaként, a párt érdekei mellett voksol. A térség választópolgárai ültették a képviselői székbe, mégsem a térség önkormányzatainak és a választópolgárok problémáival, gondjaival foglalkozik. Dávodon többször felmerült a lakósság részéről az a kérdés, hogy mikor kapjuk meg a gázközmű vagyon részünket (vajon mi lesz a válaszom)? Tájékoztatni fogom az összes dávodit hogy térségünk országgyűlési képviselője, hogyan szavazott ebben a kérdésben Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár Úr válaszára (a kormány nem hajlandó felülvizsgálni álláspontját, s az ügyben semmi érdemleges intézkedést nem tesz).
Tisztelt Képviselő Úr!
Bízom benne, hogy elolvassa Dr. Lamperth Mónika képviselő levelét és tájékoztat bennünket annak tartalmának valódiságáról (az összes érintett település polgármestere megkapta), és térségünk válaszpolgárainak megfelelő magyarázatot ad döntéséről.
Tudom, hogy egy képviselőnek nagyon sok dolga van, de ha van ideje elolvasni a személyét érintő kérdéseket, akkor legyen ideje válaszolni, a feltett témákra. Más a megítélése, annak a személynek, aki felmeri venni a „kesztyűt”.
Petike József Dávod község polgármestere
"Azt hittem, hogy lesz rendszerváltás, s végre nyugodtan írhatunk. Lett rendszerváltás, s nem írhatunk nyugodtan."
Előzmény: jpetike51 (22)