cirrocumulus Creative Commons License 2001.11.13 0 0 148
Most egy nagyon jópofa sztorit szeretnék leírni nektek: Erdész Robi mesélte ezt a rádióban július 10-én délután a Radar c. műsorban, az idei márciusi mexikói turnéjukról. Gondolom, nem sokan hallottátok ezt az interjút, ezért megosztom veletek az elhangzottakat:

"...Bármit mondok, az mind olyan, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar, úgyhogy nem is igazán szoktuk ezt így propagálni.
Hát például, a legutolsó Mexico City-beli koncert, ahol ez egy önálló buli volt egy színházban, egy olyan két és fél ezres helyen: hihetetlen telt ház volt, eszméletlen tömeg. Már mikor érkeztünk a koncertre, akkor a placcra, a járdára kipakolva az összes elképzelhető hamisítvány: Solaris-os hamisítvány - lemez, CD, póló ... (Ott egyébként is kalózkiadványból áll a fél ország.) Volt olyan CD, ami a "Marsbéli krónikák" címet viselte és az volt a borító (lemásolva), de a CD az a "Nostradamus" lemez volt! Szóval, össze-vissza keverve minden. Pólók, mindenkiről név szerint; a tagok fölsorolva, ki mettől meddig volt a zenekar tagja. Bögréket, mindenféle ökörséget árultak ott. Az volt a közös bennük, hogy mind hamisítvány volt!

Viszont hihetetlen lelkes közönség volt, olyan érezhetően ismerték a dalokat: voltak részek, ahol ismert témákba - szóval, általuk ismert témákba - közbetapsoltak.
Van egy rész, ahol az Attila - aki a fuvolás - az egyik nótát vezényli; ez egy olyan poén nóta (ez az "E-moll concerto"). Amikor Attila bejött, akkor hangos MAESTRO kiáltásokkal az első sorban leborultak a színpad szélére, betódultak oda!
Komolyan, néha úgy éreztem, hogy a nevetéstől nehéz folytatni a koncertet.
Irtóra lelkesek, kedvesek, aranyosak; borzasztó nagy élmény - tényleg nagyon nagy élmény az egész!"

Robi szavai nyomán szinte látja maga előtt az ember az ott történteket ...

Nagyon büszkék lehetünk rájuk!