PETUR Creative Commons License 2001.11.12 0 0 32
Kedves jozan!

Az mindenkinek világos, hogy Pokorni, aki a fidesz elnöke, elhatárolódott a miép-től, tehát az ő jelenlegi álláspontja ebben a kérdésben szilárd.

Orbán soha nem határolódott el a miép koaliciótól egyértelműen, minden nyilatkozatában, ha mond is valamit, ami így értelmezhető, feltétlenül hozzátesz egy a kérdést lebegtető mondatot, vagy félmondatot.

Németországban azt mondta, hogy nem határolódnak el semmitől, de egyébként nem is lesz a miép-pel együttmüködés, mert a miép nélkül is megnyerik a választásokat. - Az ATV-ben hosszú és bonyodalmas magyarázkodásba kezdett, hogy ő nem Csurkát szereti, hanem a miép mögött álló 2-3%-ot képviselő szavazókat.

SzVSz:
1. Amit P. mond annak nincs jelentősége, mert neki nincs ezekbe az ügyekbe igazán beleszólása, az ő szerepe azok megnyugtatása, akiket ez a dolog izgat
2. A fidesz nyilván nem szeretné a koaliciót és nem a Miép-re, hanem a szavazóira ácsingózik
3. Jó esély van arra, hogy Orbán fenti szándéka csak részben valósul meg, magyarán a Miép bekerül a parlamentbe és lehetősége lesz, hogy a mérleg nyelve legyen.

Mivel erre jó esély van, hadd ne mondjak most százalékot, a Fidesz szavazóinak tudniuk kell, hogy ha Fidesz-re szavaznak -- akkor a MIÉP-koalicióra is szavaznak. nem bizonyosan, de jó eséllyel!

Orbán ugyanis ettől soha nem zárkózott el, de ha el is zárkózna a 2. forduló kezdetéig, az sem jelent semmit, mert majd arra hivatkoznak, hogy a választók akarták ezt a szövetséget.

Lásd erről a témakörről 94 és 98 példáját!
Vagy van akit harmadszor is át lehet verni!?

Előzmény: Jozan (31)