Üdv!
ak_ : az szép ebben a mondatban,hogy ezt is bele magyarázhatod.Számomra ez valami olyasmit jelent,hogy nem feltétlenül az én pillanatnyi kényelmem számít,hanem pl.a következő generáció helyzete
"Hisz mindenki szamara legitimalja a gyilkolast es a gyilkossag altali halalt."A hivatásos hadsereg v. a rendőrség fegyverviselése az nem?
56: az ÁVH lőtt(rendőrség[így önkéntes] egyik osztálya)
"Szerintem nem rendelkezhet individuumok elete folott a kozosseg, nincs hozza semmifele joga sem." Szerintem meg igen,ui. az adott individuum léte,milyensége a közösségtől függ.Másképp megfogalamazva szerinted joga van-e bárkinek úgy dönteni,hogy ő fontosabb mint X másik?
Esetleg Izrael léte nem legitimája az ő hadkötelességüket?
Tudtommal a hadseregekben kb.2-3 hónap a kiképzés,utánna már ellátják feladataikat.
"Legfeljebb annyi amennyit az alkotmany kimond, es az annyit mond ki, amennyit belerakunk. Ha kivennenk, mar nem is mondana ki, erted?"Azt hiszem igen(legyenek jogai,de a kötelességek csak behatárolják ezért azok feleslegesek.Ugye valami ilyesmi? ).
"hivjuk meg a sracot aki irta, ebbe a forumba" Ha el tudod érni örülnék neki(a ZMNE honlapján nem találtam hallgatói névsort).
Addig az ellenérvem:ő az agresszor(nem feltétlenül politikai szempontból) szerepből,nem a honvédelemből indul ki(tipikusan az amerikai szemléletből:van pénzünk,van időnk=>bombázzuk addig,míg mindent tönkre nem verünk,akkor majd szép lassan éhenhalnak,utána bevonulhatunk-anyagháború[esetleg hamarabb,ha van egy marha szövetségesünk,aki vállalja a harcot a szárazföldi csapatok ellen;a honvédelemhez sokkal közelebb van a délszláv háború,a csecsenföldi harcok[csecsen oldalról],arab-izraeli harcok vagy éppen az ÉSZ-tálib konfliktus).Mindemellet a légierőt erősen korlátozhatja az időjárás,sokkal sérülékenyebb(repterek,vállról indítható rakéták...),mint a gyalogság/harckocsik,területet nem lehet vele védeni,városokkal nem tud mit kezdeni...
Sorozott rendőrség:egy rendőr kiképzési ideje eleve hosszabb,több visszaélési lehetősége van...