badmad Creative Commons License 2001.11.12 0 0 50
Sziasztok!
Most olvastam végig a topikot. És volna némi észrevételem.
Eccer valahol azt olvastam, hogy az extrém sportok azért olyan népszerűek, mert a mai rohanó világunkban a sima futás, tornázás nem jelent egyebet, mint fizikai fáradtságot. Aki egész nap a munkahelyén agyilag pörög, annak ez nem elég. Ezek az emberek a mai extrém sportolók. Az adrenalin olyan mint a kábitószer. Ahogy kezdesz hozzászokni, egyre jobban igényled, mig a vége (ha nem tudod kontrolálni magad) a végzetes "ugrás".
DE NEM TARTOM SEM MAGAM, SEM A BARÁTAIMAT HALÁLVÁGYÓKNAK!
Igen sok fajtája van ezeknek, és lehet, hogy némelyiket sokan nem is tartanak annak. De valószinűleg mégis az, ha valaki komolyan csinálja. Szerintem attól extrém valami, hogy úgy keresed a saját korlátaidat, hogy közben tudod, bármikor az egészséged, életed lehet a tét. Az az érzés, mikor a félelem és az izgalom, a vágy úgy keveredik össze, hogy nekiindit és lehoz olyan helyeken, ahol egyébként sokan még lenézni sem mernek. Ez csodás érzés. És bizonyára mást érez az ejtőernyős, a mountain bike-os, a sielő, a snowboardos, a barlangász, hegymászó, a szörfös, a vadvizen evező, a triatlonos, stb., de ez az érzés az, amiért ha egyszer megcsináltad, újra megfogod, és aztán még magasabbról, gyorsabban, mélyebben fogod csinálni, hogy újra érezd ezt az érzést.

Ami szerintem igazi extrém:
sizés, mountain bike, windsurf, hegymászás, falmászás, ejtőernyőzés, vadvizi evezés, hydrospeed, canyoning, bungee jumping, snowboard, gördeszka, görkori, BMX, trial, túlélőtúrák, vitorlázás.

Ami szerintem kevésbé extrém, de még belefér:
triatlon, maratoni futás, barlangászat, búvárkodás, vitorlázás egyes ágai, repülés, ballonozás.
(Biztosan van, amit kihagytam.)