Jozan Creative Commons License 2001.11.08 0 0 30
öregúr

Akkor már csak arra kérlek, hogy a 94-98 közötti plenáris ülések idejéböl vond le a párhuzamosan zajló bizottsági ülések idötartamának a FELÉT.

Nagyon szórványosan hallgattam akkoriban (is) a parlamenti közvetítéseket, de így is több olyan alkalomra emlékszem, amikor azzal mentegetöztek a képviselök, hogy az egyidejüleg zajló bizottsági ülésen kellett részt venniük.

A gyakorlati hasznáról nem hiszem hogy tudunk vitát nyitni mert ez szubjektív. Az ellenzék számára jobb a hetenkénti ülés mint a háromhetenkénti, mert közben nem tudnak semmit sem csinálni. A kormánypárti képviselöknek viszont konkrét feladataik vannak, mert pozíciójukból adódóan konstruktív munkára vannak kényszerítve, tehát számukra a plenáris ülések közötti két hét is munkával telik. De mint mondtam ez szubjektív. Én is olyan munkakörben dolgozom, ahol idönként jobbra balra ráncigálnak, és megmondom a frankót: utálom. ha van egy hét amikor egyfolytában egy dolgot tudok csinálni, sokkal gyorsabban haladok. Van akit nem zavar a ráncigálás de ahogy látom ök vannak kisebbségben.

Előzmény: öregúr (18)