Törölt nick Creative Commons License 2001.11.08 0 0 46
Hogy velem mindíg történik valami ...
1./ Kénytelen valék újratelepíteni a Win'95-öt.
Működik, de AKÁRMIT nyitnék ki ( vezérlőpult, file manager stb.) először mindíg az A meghajtóban floppyt keres, és kerreg vagy 3 menetet, mire végre a kiválasztott meghajtóhoz tér.Sőt: minden elindulásnál,(Win'95 betöltésnél) is ugyanez a helyzet. Kínomban már néha "befogtam a száját" floppyval, megnyugodott, de következő alkalommal megint kezdődött minden előről.
Mi az ördög ez ?
2./ CD-ROM-om 50X-es egyik régi gépben ( vízszintes dobozban ) szép csendesen ment, most próbaképpen áttettem egy újabb (midi függőleges elrendezésűbe) azóta olyan hangot ad, mint egy sugárhajtómű. Minden csavar rögzítve van ( 8db ),alatta egy TEAC CD-író működik( nesztelenül), az is rögzítve van. Mit tegyek: próbáljak habszivacsot tenni a csavarok feje alá ? Este 10 után nem merem elindítani, mert felveri a házat( nemcsak a számítógép házat, de a lakóházat is...)
3./ Feltehetően marhaságot csináltam, mikor Norton Antivírusomat aktivizálva úgy gondoltam, hogy nem bámulom mit csinál, közben felmegyek a Net-re. Mivel a CD-t is én írtam megvizsgáltattam azt is a Nortonnal. Egyszerre csak lefagyott az egész, hogy a CD nem írható...Újraindítottam, mire "eltűnt" a C meghajtó - még a Setup szerint is - Még a DOS-os indítólemez is csak akadozva, sokadikra indult el. A CD meghajtók (író-olvasó) megvoltak, de a winchester sehol.
leszedtem a burkolatot: NEM csúszott ki sem az áramellátó kábel, sem az "adatátvivő kábel". ( lehet, hogy az elnevezés nem szakszerú...)
Aztán kb. egy félóra múlva megint "visszajött" a C meghajtó MINDEN ADATTAL, HIÁNYTALANUL.
Hardverhiba ? Szoftverhiba ? Vírus ? Féreg ?
Azóta minden rendben van. KÉRLEK VÁLASZOLJATOK,
SEGÍTSETEK !!!