ID Creative Commons License 2001.11.08 0 0 52
meggyőződésem, hogy lehet okosabb, persze ehhez kell tudni mit értünk okosság alatt. biztos, hogy bármit tudhat, amit az ember ki tud valamilyen szimbolikával fejezni. okosabb lesz abban az értelemben, hogy nagyságrendekkel gyorsabban fogja használni azokat a szabályokat, amelyeket az embertől tanult. és okosabb lesz minden olyan feladat megoldásában, amit meg tudsz a gép számára fogalmazni. a bökkenő az, hogy az ember egy csomó olyan problémát old meg, amit nem tud szavakkal vagy számokkal leírni.
másrészt nem is a tudáson, hanem a tanulási képességen van inkább a hangsúly. sőt igazából nem megírni kell egy ilyen modellt, hanem evolúciós környezetet kell teremteni, ahol az ember a környezet aki szelektál a jobb-rosszabb modellek közül, amelyek naggyából véletlenszerűen módosítgatják magukat. így olyan program is születhet, amit ember meg sem tudott volna írni.

asszem egy Mérő László könyvben olvastam egy olyan programról, amelyiket arra írtak, hogy bizonyos matematikai összefüggéseket elemezzen, rámutasson az azonosságokra stb. nem emlékszem pontosan a részletekre, a tanulsága a történetnek az volt, hogy az egyszerűbb összefüggéseknél (ahol ereditleg tudták a programozók is a megoldást) jól válaszolt a gép, a bonyolultabbaknál viszont az ember nem tudta ellenőrinzni a megoldást :)

Előzmény: szakbarbi (51)