Kapsel Creative Commons License 2001.11.04 0 0 173
JamesTKirk:itthon az importőrök/nagykerek a szabad rablást gyakorolják (lásd Leatherman, vagy Maglite, ugyanaz hozza be, a boltoknak drágábban adják, mint amennyibe mondjuk Németországban kerül, ami nem olcsó... Megtehetik, ők a kizárólagos importőr...)

TKirk!

Mint a fentemlitett cegben erintettnek ugy ereztem nem hagyhatom szó nélkül a megjegyzesedet.

Abszolut értheto a felhaborodasod, de mielott szabadrablasrol beszelnel nem artana ha egy kicsit utananeznel a dolgoknak.

Eloszor is,a "drágábban adják, mint amennyibe mondjuk Németországban kerül" példa nehany evvel ezelott volt csak igaz, amikor a magyar vam az erintett termekere meg 50% volt (szemben pl. a nemetek 4.6%-ával), azota a helyzet jelentosen javult ma már csak 10% korul mozog. Mostanra ez a megallapitasod abszolut nem igaz, ha ilyenrol megis tudsz akkor az nem a mi arunk.

Masodszor, azzal te is tisztaban lehetsz, hogy (most mar akkor maradjunk a nemet peldanal) a nemeteknel mik az atlagkeresetek, mennyivel tobben vannak es ennek eredmenyekeppen mennyivel tobb Leatherman-t es Maglite-ot lehet ott eladni. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal jobb targyalasi pozicioban van a német képviselet és ezért további engedményeket is kap.

Ennek ellenére figyelemmel kiserjük a kinti árakat és olyan nagykereskedelmi árakkal igyekszünk dolgozni, amelyek a kiskereskedö részére reális árrést biztositva kb. ugyanazt az árat eredményezik mint a kinti árak.
Arra azonban, hogy a kiskereskedok betartsak az ajanlott kisker arakat nincs befolyasunk.

Felre ne erts(etek) abszolut nem azert irtam ezen sorokat, hogy mentegetozzek, csak a dolognak a masik oldalat is meg akartam egy kicsit mutatni.

Essen szo egy kicsit a pozitivumokrol is, nem tudom mennyire köztudott, de a Leatherman szerszámokra 25 év, a Maglite-ra pedig "Örök" garancia van. Gondolom megnyugtató lehet az, hogy a nem éppen olcsó terméket egyszer kell csak megvenni, és onnantól kezdve meghibásodás esetén elég csak hozzánk behozni, és v. kijavitjuk v. cseréljük.

Higgyétek el én lennék a lgboldogab ha nem az árakról kéne itt beszélnünk, hanem inkább termékeink jó vagy ha van ilyen, rossz tulajdonságairól.

Üdv.

M.Kristóf

P.S. Szándékosan nem írtam árakat, nehogy reklámnak tunjön a dolog, de ha bármilyen kérdésetek van Leatherman/Maglite ügyben akkor a kristof@audaxtrade.hu címre írjatok, igyekszem majd mindenkinek kielégíto válaszokat és mindenféle segítséget adni.

Előzmény: Törölt nick (172)