Thad Creative Commons License 1999.03.02 0 0 46
Kedves rez!

Helyesbítek, így van szerintem:
2Mózes 20:1-17
És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
(1.) Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
(2.) Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.

.......

1. Tisztázzunk valamit, ezek nem az én törvényeim, hanem Isten törvénye, a felosztásra esetleg mondhatod, hogy az én felosztásom. Mózes valóban készítetett kerubokat a frigyládára és rézkígyót a pusztában, de kizárólag Isten utasítására! Ti kinek a parancsára festitek le Istent és faragtok szobrokat?
2. Természetesen a keresztények már nincsenek a törvény uralma alatt.
3. Tény, hogy a 2Mózes 20:4-et (2.) kihagytátok a ti felsorolásotokból és a 10.-et két részre osztottátok, hogy pótoljátok a hiányt! Miért? (nehogy megütközzenek a hívek, ha képeket vagy szobrokat látnak a templomban?)
4. A feleség különválasztása parancsként nem véletlen - Persze hogy nem, mert csak így jött ki a tíz parancs!

Ugye belátod, hogy a ti tízparancsotok egy kissé csúsztatás, és akkor finoman fejeztem ki magam!
Miért mondjátok azt a katolikus hívőknek, hogy ez Isten tíz parancsa, miért nem az Isten által adott tíz parancsot használjátok?
De erről nem te tehetsz, hanem az egyházad volt vezetői akik átírták Isten parancsát a maguk kedve szerint.

Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt, a felosztásról is van szó benne:TÍZPARANCSOLAT

Áldjon meg az ÚR!

Előzmény: rez (38)