Szerintetek miért nem válaszol az ÁNTSZ,a Magyar Hírlap, a Kossuth rádió a következő kérdéseimre?
Itt a levél melyet mindhárman megkaptak:
Tisztelt Címzett!(okt. 19.)
A mai napon olvastam egy a Magyar Hírlapban megjelet cikkben, hogy a kormány létrehozott egy 24-órás szolgálatot, melyben a sajnálatos Lépfene fertőzések, és a vaklármák miatt kialakult helyzet okozta nehézségeket, és pánikot valamelyest segítsenek enyhíteni egy ingyenesen hívható számon elérhető stáb segítségével.
Gondoltam itt én is választ kaphatok néhány (remélem nem csak általam fontosnak tartott kérdésre) melyek egy részét sehol sem hallottam felvetni, pedig a médiák-legalább is-megpróbálják minden szempontból körüljárni a kérdést.
Már-már úgy érzem néha, hogy szándékosan elkerülnek néhány körülmény tisztázását, ha egyáltalán lehet.
Fel is hívtam a megadott számot, amit egy készséges de nem túl tájékozott hölgy vett fel.
Kérdéseim közül sajnos EGYRE SEM tudott választ adni, azonban azt tanácsolta forduljak az ÁNTSZ-hez, mert ők inkább pszihológiai segítségnyújtásra jöttek létre.Azt hittem ehhez hozzá tartozik a kérdéseimből fakadó nyugtalanságom enyhítése.Vagy előbb hallgassam meg a válaszokat Önöktől,majd újra hívjam őket hogy a hallottak után, (miatt) a már meglévő idegességem, pszihológiai eszközökkel történő orvoslásában segítsenek?
--------------------------------------------------------------------------------
Tehát élek a lehetőséggel, és kérem válaszoljanak a következőkre
Rengeteg helyen lehetett hallani, hogy ez a betegség (baktérium) csak állatról-állatra,állatról-emberre, terjed, de emberről-emberre nem.Tegyük fel hogy igaz.
Kérdés: az állat miként közvetíti a betegséget az ember felé? Spórás formában? Vagy a már "élő" baktérium kerül be a szervezetbe? Mekkora szemcseméretű a valóban lépfene spóra?
Ha élelmiszebe kerül, mennyi idő alatt jelennek meg a tünetek?
Mi a helyzet a megbetegedett állatokkal: azonnali elégetés, a környezet teljes fertőtlenítése több kevesebb sikerrel.
Vizsgáljunk meg egy megbetegedett állatot, és egy embert:
Egy ilyen esetben a szervezetben (gondolom) igen gyorsan elkezd szaporodni a baktérium, és egyre több helyen jelenik meg.
Kérdés:amikor egy fertőzött állat vagy ember ürít, a székletében jelen van-e a kórokozó?
Ha igen akkor elég borzasztó, és beláthatatlan következményei lesznek. A csatorna rendszerbe bekeül a kórokozó.
Kérdés:ott tud-e szaporodni, esetleg egy pohár tiszta vízben is, vagy ha szaporodni nem is tud, de tovább él?
Ha igen, akkor a csatornában lévő rágcsálók, és egyéb gerinces, és gerinctelen állatok továbbhurcolják és......
Azért gondolom hogy a rágcsálók alkalmasak a terjesztésre, mert mint kísérleti állatokat mindenhol használják, így valószínűleg ebben az esetben is "kipróbálták" rajtuk.
Azon már csak elgondolkozni lehet, hogy van-e egyáltalán arra mód, hogy egy épület, vagy alagútrendszer beépített, és szinte a külvilágtól (hozzáférhetőség szempontjából) teljesen elszigetelt részekből (is) álló rendszerét lehet-e egyáltalán egy olyan baktérium spórától megszabadítani, ami 40-60 évig megőrzi fertőzőképességét igen szélsőséges körülmények között is.
Az egyszerő levelek ugyebár nem arról híresek, és nem is arra használatosak, hogy sterilem küldözgetni lehessen bármerre a világban.Ebből egyenesen következik, hogy egy több száz, vagy ezer kilómétert megtett, és sok ember kezén átment, levél az útvonalán a belőle kikerülő spórákkal több embert megfertőzhet, sőt a feldolgozó elektromos redszerben is szétszóródhat, (ha nem is tömegesen )a kihulló spóra, ami mint időzített baktériumbomba egyszercsak működésbe lép, amint kontaktusba kerül egy élő szervezettel.
Miért nem hívják fel az emberek figyelmét, hogy amilyen levelezést csak lehet interneten bonyolítsanak, főleg az USA-ban, ahol goldolom nagyobb a hozzáférhetőség mint nálunk, és törekedjenek erre itthon is. Egy újabb ok az informatika szélesebb körű elterjesztésére. Azt hiszem Ön is aki ezt az e-mailt olvassa, nem szivesen venne kézbe egy olyan levelet, mely egy fertőzött spórákkal dagadó másik mellett tett meg rövidebb vagy hosszab utat. Ezt persze nem tudhatjuk. Attól tartok ilyen okokból sok megbetegedés lesz a másodlagos fertőzések miatt, mely esetekben sajnos a diagnózis is később fog megtörténni, mert gyanútlan embereken( ha egyáltalán van még ilyen) fognak megjelenni a tünetek.
Még valami:
Ha valaki egyszer megkapta, és meggyógyult egy antibiotikumos kúra után, akkor ezzel immunizálódott is, vagy akár egy nap múlva is újra fertőződhet?
Még egy kérdés: Miként tesztelik a gyanús eseteket? Székletminta? Vizelet? Vérvétel?Nyálkahártyák?Stb.