Coolboybadboy Creative Commons License 2001.10.30 0 0 20
Szia ENGINEER!

"Szóval az én véleményem: jelenleg a gépemen fenn van a NAV 7.00.51F verziója és a McAfee ViruScan 4.1.50 verziója."

A NAV 7.00.xxx oké, de a McAfee 4.1.50 egy kicsit réginek tűnik. Erősen ajánlott, ha a céges gépre nem is (BSA), de az otthonira mindenképp az előző hsz-embe tett linkről szedd le az 5.15-öst. Ez a verzió - hogy minden kétséget eloszlassak -, egy teljes, mindenféle korlátozásoktól, próbaidőn túli, vedd meg, vagy töröld le kényszerítéstől (brrr :o))) ) mentes verzió. A Vírus adatbázis frissítése webes felületről teljesen ingyenesen történik. Ne a programon található Update gombbal csináld, mert ott még a cipőd méretét is 3X megkérdezi. :o))) Itt van az update

") Ettől függetlenül nem tudom, hogy valamilyen más E-mail vagy Download Scan funkción keresztül a POP3 -as letöltéseket ellenőrzi-e?"

Igen. Én a levelezésem egy részéhez Outlook Expresst használok, és ha csatolt állomány jön, akkor azt először mindig a merevlemezre mentem. Ekkor a McAfee a mentés előtt megszaglássza (Ez a Download Scan) és ha vmi. turpisság van a mellékletbe rejtve, kivágja a figyelmeztetést, hogy vírust fogott. És a te beavatkozásodig nem tesz vele semmit.

"Így 15 hozzászólás után a konklúzióm, hogy még mindig nem tudom mi legyen a biztonságos megoldás."

A legrosszabb az egészben, hogy abszolút biztonság nincsen. Az a módszer, amivel Te védekezel, NAV, McAfee, ZoneAlarm, egy nagyon jó védelmet ad, és ha állandóan frissíted az adatbázisokat, akkor egy megbízható védelem is marad.

Előzmény: ENGINEER (15)