tivadar Creative Commons License 2001.10.30 0 0 56
Te érted is, amit leirsz ???
Vegyük sorba (kár boldozni, attól nem lesz igazabb amit írsz):
1.
"mivel ő a mindenható, mi meg csak igen korlátozott cselekvési szabadsággal rendelkezünk, ezért nagyrészt ő tehet mindenről, így a tömeggyilkosságokról is. tehát ebben az esetben ő egy hóhér."

Ez egy nagyon primitív csúsztatás, hiszen nagyon jól tudjuk, már az ókori politikusoknak és hadvezéreknek elegendő "cselekvési szabadsága" volt ahhoz, hogy háborúzzanak egymással a népek. És már az ókorban is voltak igen jó emberek, akik soha, egyetlen embertársukat sem ölték meg.
Na most, ha szar van akkor Isten a felelős, ha meg jó valami, aza az emberek dicsősége ? na... :(
2.
"az elkövető embereket és cinkosaikat terheli a felelősség. Így közvetve te is tömeggyilkosságra való felbujtásban vagy vétkes, hiszen egy gyilkos IDEOLÓGIÁT támogatsz 100%osan. "

Nagyon zavart vagy...
Szerinted minden háborúnak és minden gyilkosságnak a vallások az okai ? Akkor a százhalombattai 4xes gyilkos is Isten miatt ölt ?
Vagy Magda Marinko, stb ?
És melyik volna az a "gyilkos Ideológia ?" És én melyik tömeggyilkossággal értettem egyet, elmesélnéd ?
Ismerek párezer ateistát, akik nyakig benne voltak/vannak a háborus gyilkolászásban !
És honnan veszed, hogy én támogatom bármely vallás részesedését a háborúkban ?
Ateista = pacifista ???
Kapd már össze magad ! Nehéz napod lehetett...