Grof Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1053
Ehhez a témához nb1.hu-ról:

-----
Honlapunk természetesen utánajárt annak, miképpen tárgyalt az MLSZ-elnöke a kapitányjelöltekkel.

Mint arról a kapitányváltást követően beszámoltunk, Bozóky Imre Nyilasi Tiborral két hete tárgyalt, akkor azonban csak arról faggatta: vállalna-e valamilyen munkát az utánpótlásban. Másról nem is beszélhetett vele, hiszen az Egervári-Gellei-Nyilasi trió nevét csak egy nappal a kapitányválasztás előtt adta le az Edzőképző központ, Bozókynak – rajta keresztül az MLSZ-elnökségének – tehát fogalma sem lehetett arról: milyen elképzelésekkel vágna munkájába Nyilasi.
Ennél is cifrább Egervári Sándor esete, aki a választást követően szűkszavúan annyit nyilatkozott a távirati irodának: nem szakmai szempontok alapján választottak szövetségi kapitányt. Amikor véleménye részletesebb kifejtésére kértük, azt válaszolta: szerinte ebben minden benne van, mindenesetre kíváncsi lenne azon szempontokra, amelyek alapján Gelleit ültették le a válogatott kispadjára.
Nos, a szakmai szempontokat nézve toronymagasan Egervárinak kellett volna nyernie, a szakember az elmúlt 6 évben 2 bajnoki címet és egy Magyar Kupa győzelmet mondhat magáénak, 4 ízben választották az Év Edzőjének, de a mesteredzői címnek is birtokosa.
Gellei mérlege: 2 negyedik hely a ZTE-vel, 1 az MTK-val, 2 a Vasassal, a piros-kékekkel emellett egy bronzérmet is begyűjtött.
Bozóky Imre a választást követően vagy 30 újságíró előtt jelentette ki honlapunk kérdésére, hogy tárgyalt mindhárom jelölttel. Nyilasiról már szóltunk, nézzük, hogyan zajlott ez Egervári esetében:
- Reggel kilenckor hívott fel az elnök úr – emlékszik vissza Egervári –, és megkérdezte, hogy adott esetben vállalnám-e. Ezt megelőzően a Nap-kelte adásában láttam ugyan, hogy nyíltan Gellei mellett tör lándzsát, ennek ellenére igennel válaszoltam. Bozóky úr megköszönte, és ezzel be is fejeztük a beszélgetést.
Kérdésünk: vajon hogyan számolt be Bozóky az elnökség tagjainak a kapitányjelöltek elképzeléseiről, ha ilyen „mélyenszántó” beszélgetést folytatott velük?
A választ az egyik elnökségi tagtól kaptuk meg:
- Sehogyan… Bozóky megnyitotta az ülést, Garami József ABC-sorrendben előterjesztette a neveket, mindenki elmondhatta a véleményét, a végén pedig az elnök Gellei Imrét javasolta. A végeredmény már ismert, annyi viszont bizonyos, hogy az elnökség tagjaival senki nem ismertette, milyen elképzelésekkel dolgozna az egyik, vagy a másik kapitány.
Még egy apró adalék annak bizonyítására, hogy mindent előre „levajaztak”: Bozóky a Nap-kelte adásában bejelentette, hogy az új kapitány ott lesz az aznap délutáni sajtótájékoztatón. Egervári Sándor honlapunknak elmondta: neki senki sem szólt, hogy esetleg legyen készenlétben, és ő az adott időpontban edzést tartott Dunaújvárosban.
A fentiekhez annyit szeretnénk hozzáfűzni: nem Gellei Imre személye ellen van kifogásunk, hiszen remek munkát végzett az U-21-es csapatnál (amíg hagyták), hanem az MLSZ vezetésének a szurkolókat „hülyítő” módszerei ellen.
-----

Előzmény: Grof (1052)