birs Creative Commons License 2001.10.26 0 0 60
Ha lúd, legyen kövér. :)

Én is leírok "egy-két" okkult bűnt, az 5Mózes 18:9–14; és a Galata 5:20 alapján:

Minden olyan kapcsolatteremtés, vagy kapcsolat keresése a természetfelettivel, amely nem Isten Igéjének, és a Szent Szellemnek való engedelmesség, és szívbeli megtérés által közeledik a temészetfelettihez.

Konkrétan például a következők: asztaltáncoltatás, tenyérjóslás, grafológia, expressz szenzualitás (ISP), hipnózis, szuggesztió, autogén tréning, meditáció, jóga, asztrológia, horoszkóp, levitáció.

A jövendőmondás minden fajtája, vízvarázslás, tarot-kártya, ingázás, fekete mágia, fehér mágia, szellemidézés (spiritizmus, médiumitás), varázsigék használata, varázslás (természetfeletti erő igénybevétele annak érdekében, hogy megvalósuljon az akaratunk. Ez még törvénytelen imádkozás, érzelmi zsarolás vagy például modern üzletkötési pszichotechnika is lehet).

Igézés (a hipnózis, szuggesztió minden formája), bűbájosság (kedvességgel, szeretettel vagy haraggal, szomorúsággal való manipuláció, amikor valaki érzelmileg magához köt valakit, hogy akaratát rákényszerítse, vagy illegálisan behatoljon a magánéletébe, érzelmi életébe.

Bizonyos fajta pszichológiai irányzatok is ide tartoznak, átkozás, fétisek (tárgyak természetfeletti célból való használata, kabalák, szerencsét hozó tárgyak, kiszebábu stb.)

Látnokság, babona, halottlátás, halottidézés (halottakkal való beszélgetés, vagy hozzájuk mondott ima is), bioritmus, álomfejtés, boszorkányság, agykontroll, íriszdiagnosztika, Darnell–tréning, guruk tevékenységei.

Talpmasszázs, akupunktúra, a természetgyógyászat számos ága, parapszichológia, pénzben játszott sorsjátékok, agykontroll és minden ezekhez hasonló.

Vallásos okkultizmus: hamis prófétálás, a Szent Szellemnek való ellenállás, engedetlenség (1Sámuel 15:22–23)

Előzmény: Ivo (54)