CSerfa Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1058
Birs!

Én évek óta írogatok a Fórumra a HGysek viselt dolgairól. Bizony, olykor nevekkel!
Saját fülemmel hallottam, hogy istentiszteleten a HGy egyik oszlopának nevezték Kötő Istvánt (írtam a Fórumra). És Kötő István utcai árusokat bejelentés nélkül "működtetett", sőt, kialkudott bérüket megfaragta, ha kevesebb kazettát adtak el, mint amiben megegyeztek, és nem adott többet, ha több kazettát adtak el. Zöldségboltot működtetett sőt, más hites vállalkozók is működtettek, bejelentetlen, meg minimálbérre bejelentett dolgozókkal.
Asszony ment tönkre, mert nem volt bejelentve hites vállalkozónál (az asszonyt ismerem, hiszek neki, neve nem publikus), mert nem volt pénze nőgyógyászra, és nem volt TB kártya, nem volt bejelentve. Mikor baja lett, a vállalkozó Isten áldását kérve rá elküldte! Neki soha nem lehet már gyereke!
Más asszony gyermeke dolgozott hites vállalkozónak, gyermeke pénzhajhász, uzsorás lett.
Apropó, divat az uzsora (törvénytelem hitel) hites vállalkozók közt, e volt gyermek több hites vállalkozónak adott rövid lejáratú bejelentetlen, törvénysértő hitelt 20 % kamatra. Mondjak neveket?
De ti is emlegettetek egy rakat rossz példát, csak ti olyanokról, akik elhagyták a falkát.
Én húsznál több szemét vállalkozóról tudok, de egyetlen egy becsületesről sem!
Te milyen arányt ismersz?

Németh Sándor meg nem tud százmilliókat, szolgát, stb. tisztességes fizetésből elérni. Duma. Hanem saját emberei, lekötelezetjei állapítják meg, természetesen engedélyével, jóváhagyásával a fizetését.
Hogy meg adományból gazdag-e, nekem ne beszélj arról, hogy fizetésből több házat fel tud építeni, szolgákkal, őrrel, sofőrrel! Meg arról se, hogy olyan sokat dolgozna. Szvsz én többet írok, többet dolgozom, mint ő, hiába fogalmazgatsz, ezek erős, valóságos dolgok.
Aztán példa van arra (személyes ismerősőmtől, remélem, nem hazudik, Németh Sándornak is személyes ismerőséről), hogy mikor NS-hoz ment, NS nem tudta a temérdek pénztől becsukni a fiókot... Hadd ne soroljam, mindenesetre tény, NS élete messze nem krisztusi.
Istenesen meg nem lehet meggazdagodni, hanem a szegények vannak arra választva, hitben gazdagok legyenek, a gazdagoknak ugyanez hitbeli fogyatkozás (apostoli és krisztusi tanítás). A gazdagnak dolga lenne, ha esetleg nem is osztja szét vagyonát az adakozás, az egyenlőségig, ha Pál nem hazudik, nem pedig a pénz szerelme. És te mit gondolsz a 75 ezer Ftos cipőről, sőt, a 150ezer Ftosról? Igaz-e, hogy sok (vagy tíz) pár ilyenje van? Már fórumon olvastam, ez kérdés csak, de nem NS kevélykedett ezzel? Bizony, NS ilyen nyomot hagyott az emberekben!
Tágas, szép, szinte üres lakások, szinte paloták, szolgák, őrök, sofőr, tán sofőrök, titkár, miegyéb. Pásztorotok vágya teljesült. Vagy nem? Éli a nyáj életét? E nyáj közt van? Nem! Felette, messze felette! Már akkor majdnem teljesen kibontakozott ez, mikor én is HGys voltam, törekvéseinek magam is tanúja vagyok (sofőrnek, szolgának, őrnek, stb.)
Bizony, Isten akarata ellenére gazdagodott meg pásztorotok, hacsak más evangéliumot, bibliát nem talált. De ahhoz nekem semmi közöm.

Ügyeskedés, meg adócsalás egyébként ... nos, hadd ne keresgéljek a log fájlban (mert megvan ám), hogy hitesek miket mondtak kiskapukról IRC-n, mikor még beszélgettek velem. Pedig nem is sikeres emberek, csak ifjak, ill. fiatal emberek ők. Akiknek csak vágyuk az anyagi siker, ha kell, kiskapukkal, jogházaggal stb.
Megkérdem mégegyszer, tudsz-e tiszta HGys vállalkozót? Nem a bizonyíthatóság, hanem Isten előtt?

Az meg nem igaz, hogy segítetek azokon, akik rászorulnak. Egy-kétfős autókkal mentek el a jómódúak, az egyenlőbb testvérnek fenntartják a kedvezményeket, még a terhesek előtt is (hadd ne részletezzem), köztetek volt (gondolom van is) sok jövevény (pl. Romániából), akiken nem segítettetek, hanem adócsalásra vették rá vállakozóitok (személyes ismerőseim is vannak ilyenek). De kinek is segítettetek a magatokéból? Én adtam szállást ilyennek (hónapokig), tanítottam számítástechnikára, ételt is adtam ilyeneknek. Ti legfeljebb mások adományait (persze, nem tagadom, hitesekét) adogatjátok, karitatív micsoda ez, nagy is lett tőle némelyetek arca. De ez alig valami ám! Sőt, magam vagyok tanúja, hogy rongyos ember kivezetett a rendező, nemhogy előre ültette volna! Tudod, kik ülnek nálatok elől? A fényes öltözékűek, és ha jön a fényes öltözékű vendég, azt is előre ültetitek, és észre sem veszitek, megcsúfoljátok a szegényt! Tudsz-e akár egyetlen ellenpéldát? Mert én tudok hármat is, amiről írok! Kik is kedvelik a köszöntgetést, az elölülést? Elölülőitek! Igaz, szokás is nálatok, hogy az egyenlőbbnek foglalt fenntartott előrébb levő helyeket tartank fenn, stb. Így kell szervezett rendnek lenni egy óriásgyülekezetben. Meg a parkolóban. De nem Krisztusban, ott még az Úr sem dönti el a sorrendet! Ti igen! Soroljak egy rakás Istentől idegen szokásotokat? Inkább nem, ennyi is bőven elég. De ti inkább csúfoljátok a szegényt, ha éppen nem "karikativoskodtok" valahol. Meg vagytok próbálva, könnyűek vagytok.

Pásztor meg nem hagyta el hozzám hasonlóan a HGyt. Honnan a csudából veszed ezt? Csak egyszerű emberek hagyták el így.

A ti életetek nyitott könyv, tényleg. Akiket ismertem, ismerek, tényleg ismerek, nagy dumásak, életük meg semmiben nem különbözik a világtól. Inkább rosszabb. Mondjak neveket? Persze mondhatod, te más vagy. De olyanról beszélek, akiknek munkáját, kitartását, hűségét, törekvéseit ismerem. Olyanokról beszélek. De mind jó fogalmazók, de betanult fordulataik alapján ordít róluk, hogy bővölködésevangéliumiak, ill. hogy HGysek. Én emberekkel dolgozom, jópár ismerősőm van. És hét év HGys tagság elég hosszú ám! Meg három házicsoport, meg sok tépelődés, keresés! Elég megalapozott ám amit mondok, te mire is alapozol? Adj kérlek referenciát, hol is mondják jóknak, Isten embereinek a Hgyseket? Én adok, már adtam arra, hogy istentelenebbnek vallják őket, életüket, mint az átlagemberét. Rajtad a sor!

Amiket Spenderrel művelek, nos, türelemmel vártam rá, intettem, és ahhoz meg jogom van, hogy a hazugot hazugnak tartsam, a rágalmazót rágalmazónak. És ahhoz is jogom van, hogy elfogadjam a Bibliát, az apostoli tanítást. Sőt ahhoz is, hogy ha egyszer hamis, hamisnak mondjam. Ez krisztusi tulajdonság, nem tudtad? Krisztus sem dédelgette a vétkeseket! Dicsérgessem, mert Krisztusról hazudik? Holott rendes embereket gyaláz? Holott tiszteletlen, ferdít, hogy cikizzen? (Pl. Satyát, ha névre is kíváncsi vagy. Aki érzéseiből indul ki? Akinek nem számít az igazság, csak az, ki HGys, ki nem az?) Aki hazudik, van esélye? Ha nem tért meg, igen. És ha megtért? Olvastad te a Zsidó levelet? Nem vélekedéseit ítélgettem én, hanem hazugságait, gonosz szándékait, stb.

Azt meg nem hiszem (pontosabban vélem) rólad, hogy te velem a békességet keresnéd! Ha így lenne, esélyt adnál annak, tán igaz, amit írok! De esélyt sem adsz rá! Soha, egy pillanatra nem fordulnál hozzám a falka ellenére! A te békeséged odáig menne, akik nektek hódolnak, azokat én ne említsem vétkesnek. Én álljam, hogy te mindenféle szedettvedett dolgot összehordj, mit sem törődve, miket írtam fel közel négy év alatt a Hgy ellen a Fórumra, előről kéne neked kezdenem a bizonygatást. Ez nem békesség, ez az én személyem (munkám) megvetése. Benned semmi tisztelet, fel sem fogod, nem is érdekel, mit mondogatok tulajdonképpen, meg sem fordul a fejedben, nem is mérlegeled, tán igaz-e? Nem veszel engem komolyan, nem gondolom, hogy érdemes veled vitáznom, elfogult, koncepciózus ember vagy, valszeg te is érzésből, no meg a falka iránti lojalitásból indulsz ki. Azt pláne nem hinném rólad, te akár egy hónapig imádkoztál ilyen dolgokról, míg én elég sokat (évekig) imádkoztam arról, egyáltalán HGys, vagy efféle lehetek-e? És okkal, Isten vezetésétől fordultam el a bővölködés evangéliumától, a sikerkereszténységtől, az amcsi móditól, a HGytől. És Úrnak mondom Jézust, tesben eljött Felkentnek, Benne bízom, Aki mindent elvégzett. Míg ti (a falka) bizony nem Benne bíztok, hanem legfeljebb, amit magatok elértek, Neki adtok hálát azért, ha hazudtok, akkor is (tanúja vagyok több ilyennek, hiába tiltakozol!!), akkor is, ha csalással (ennek is tanúja vagyok), akkor is, ha orozással (ennek is!), stb. Hogy már embert ügyeseitek kifosztanak, hogy kincseket gyűjtenek és nem adják meg a rendes bért, hogy nektek ilyen oszlopaitok vannak, ez szép bizonyság ám istenetek (a Mammon) mellett! Készen van a ti bizonyságotok, kincsitek rozsdája bizonyság ellenetek, kövéredtek (testetek hízik), büszkék is vagytok rá (nagy létszámotokra), magatok is valljátok, meggazdagodtatok, semmire nincs szükségetek (más intelmére, tanácsára, tán még az élő Krisztusra sem, hiszen ti megvalljátok, mit is akar Ő, Ő meg ugye, hűséges? Na ne!!!), stb. Ilyesmi tőlem a Fórumon is van ám jópárszor! Írtam is mantrákat, jellemző HGys megvallásotokat, a ti uratokat szavakkal, fenyegető ujjakkal rángatnátok, nektek hatalmatok lenne, másoknak, ellenségeiteknek meg romlása. Ha éppen így tetszik az imaharcos HGysnek. Ide is idéztem NeNE megfigyelését, ha emlékszel. Ti még Pált, meg Jánost is kirekesztenétek! Írtam ám ezeket, nem először mondom.

Nem folytatom, mert elkopnak ujjaim, és sok dolgom van. Szerkesztetlenül hagyom, gondolom, temérdek hibával, de én tudom, igazam van!
És egyszer mind a Bíró elé állunk, én tiszta szívvel állok elé a HGy ügyében, nem érzések vezetnek, hanem meggyőződés, ha nem is találok esetleg jó kifejezést, példát. De a Hgynek annyi, hályog van szemeiteken, lepel köztetek és a Világosság közt, minek ti egyenesen örültök, és megvetitek, sőt gyűlölitek, ki ezt észreveszi és elmondja rólatok. Igaz, hol is volt jó dolga a rossz hírt közlőnek?

Rettenetes a HGysek közt, senki vissza ne térjen oda, ha egyszer módja volt onnan elszabadulni!

CSerfa

UI.:

Ha sorról sorra válaszolgatsz, ígérem, el sem olvasom hozzászólásodat. Mert szerintem ez a híg gondolkodásnak legszembeötlőbb jele. Tudom, kétszer, háromszor elolvasni, és megérteni elég nagy fáradság lehet egy ember írását, pláne, ha nem szoktál hozzá. Viszont te elég sokszor menet közben is kerültél szembe még önmagaddal is a sorról sorra való felelgetéseddel. Miért is egyesek értelmi képességeidet vonták kétségbe. Én rosszabbat gondolok rólad, rest vagy szerintem. Rest vagy megérteni engem, szándékaimat, személyemet, egész állításaimat, itteni munkámat. A sorról sorra írogató csak kapdos, abba, ami a szeme elé kerül. A Bibliában sincs nyoma sem a sorról sorra érveknek, hanem a gondolatokra reagálnak, nem a sorokra.
Ha tehát te sorról sorra, semmi közünk egymáshoz!

Előzmény: birs (1043)