Barbarossa Isegrim Creative Commons License 2001.10.20 0 0 91

Basszamámeg!

A gyűlöletkeltés ma büntetendő magyarországon. Pont. Objektíven, a törvényben lefektetett keretek szerint, ami nem kedvez sem a gyűlöletkeltőnek, sem az esetleg a tv. visszaélni szándékozó csoport tagjának.

És ez így teljesen jó mindenkinek. A törvényt nem lehet megkerülni, a bíró kötve van hozzá. K. meg azt akarja hogy ne legyen.

Szerinted egy mijépes bíró hányszor fogja úgy ítélni, hogy közösség elleni izgatás áll fönn, ha bevezetik ezt a módosítást (mégegyszer, nem új törvényről, hanem az eddigi módosításáról van szó!)?

Most mégis melyik a jobb, ha a bíró a saját szája íze szerint egyszerre de facto megalkotja is és alkalmazza is a törvényt? Mert ha a bíró dönti el, hogy mi a gyűlöletkeltés, ez fog történni.
Hovatovább fajvédelem fog fennállni, hiszen BÁRMILYEN csoport támadhatatlanná és kritizálhatatlanná válik, akkor is ha a "gyűlöletkeltés" olyan kijelentés formájában jelenik meg, ami 1OO%-osan fedi az igazságot.

Bár ha belegondol az ember, mijép meg szadesz nélkül sokkal szebb lenne az ország, két szélsőség, amire nincs szükség (hoppá, ez pl. gyűlöletkeltés volt máris).

Előzmény: AmBesten (87)