Barbarossa Isegrim Creative Commons License 2001.10.20 0 0 76

Nem. A törvénymódosítás lémyege, hogy a mindenki áltla egyértelműen eldönthető eddigi változatot lerombolják, és helyébe egy olyan változat kerüljön, amibe a jogalkalmazó dönti el, hogy törvénysértés történt-e vagy sem.

Hiszen eddig arra vonatkozott a tv., aki AKTÍVAN cselekvésre uszít adott csoport ellen ("vágjátok el a eszkimók torkát"). Ezt a törvény bünteti, jogosan, és nem lehetséges a visszaélés, mert a törvny világos és egyértelmű. Van jogbiztonság.

Ezzel szemben a módosított törvény magas börtönbüntetéssel sújtja azt, aki a t. jogalkamazó (gyk. bíró) uszított. Bekerül a képbe a szujektivitás, az ítélkező hatalom de facto törvényalkotó hatalommal is bír, azaz a demokrácia egyik alapja, a hatalommegosztás sérül. Nincs jogbiztonság, két példa balosnak meg jobbosnak:

Goldsteinglatz Péter hosszasan érvel magyar fasiszták mielőbbi kiírtása mellett. Bíróság elé állítják, kikap egy mijépes bírót. Az persze ezt közösség elleni uszításnak véli, és G. Pétert beutalja egy nemiség másságának tolerancia tréningjére egy 1OO+ kilós romavajda mellé, köcsögnek.

Másik:

Kovács 13 István MTK-Fradi meccsen Zakatol a vonat! kiáltást hallat. Bírája lészen dr. Fraunschönberger Ráchel, aki úgy véli hogy K. István uszított, és a G. Pétert már kissé unó romavajda legnagyobb örömére küld egy kis friss husit.

(Ez a demokrácia, tisztelt botcsinálta államelméleteket gyártó marhák (pl. Derek), nem az hogy a magukat demokratikusnak ellenfeleiket pedig diktatúrának kikiáltó hatalamak szabadon ölhetik halomra ellenségeiket! )

Kaltenbach az törvény objektív meghatározását, a jogbiztoságot akarja eltörölni, hogy utat nyithasson az önkénynek.

Előzmény: nazarene (68)