RAFi Creative Commons License 2001.10.19 0 0 topiknyitó
Emberek !

Gondolom olvastátok a Legfelsőbb Bíróság határozatát a gyorshajtóknak és szabálysértőknek kiküldött adatközlő lapról.

Na most a következő történt.

A barátnőm tilosban parkolt és feljelentették. Ő is egy adatkérő lapot kapott 3 nappal a Legfelsőbb Bíróság határozata után - ezen az alábbi szöveg olvasható (A4-es papirra szerkesztett fénymásolat)

"Kérem Önt, mint az Országos Gépjármű nyilvántartó adatai szerint a ..... frszú gépjármű tulajdonosát, hogy az alábbi nyilatkozatban kért adatokat szíveskedjék közölni mivel a gépkocsival a "NYILATKOZAT" rovatban megjelölt helyen és időben küzúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértést követték el.

A 2000. évi CXXVIII. törvény 14. (2) bekezdésével módosított 1999 évi LXXXIV. törvény 33. (3) bekezdésében meghatározott kötelezettsége alapján kérem, hogy az alábbi nyilatkozatot kitölteni és postafordultával de legkésőbb 8 napon belül a fenti címre visszaküldeni szíveskedjék.
Felhívom figyelmét, hogy a fenti törvény 33 (4) bekezdése alapján - amennyiben kötelezettségének önhibájából nem tett eleget - a járművet az illetékes hatóság a külön jogszabályban meghatározott időtartamra a forgalomból kivonja.

Amennyiben a fenti gépjármű a kérdéses időpontban nem az Ön tulajdonában volt (eladta) adatközlési kötelezettségének a tulajdonjogot igazoló adásvételi szerződés egy példányának csatoltan történő visszaküldésével szíveskedjék eleget tenni.

.....Budapest 2001 október 11.

--------------------
NYILATKOZAT

.....itt jön az adatközlő rész...

....................................................................................................

A KÉRDÉS MOST AZ, HOGY EZ A RÉGI FELSZÓLÍTÁS, VAGY EZEN MÁR MÓDOSÍTOTTAK A LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG HATÁROZATA ALAPJÁN (AMI UGYE OKTÓBER 8-ÁN TÖRTÉNT)

MERT HA TÖRVÉNYES KERETEK KÖZÉ HOZTÁK A FELSZÓLÍTÁST, AKKOR LŐTTEK A KISKAPUNAK !