CSerfa Creative Commons License 1999.03.02 0 0 43
Kedves emberek!

Kicsit elgondolkodtam, és nem találtam a választ, adjátok meg Ti!

Milyen gyümölcsöt hozhat egy ilyen topic?

Satyától nem lehet elvárni, hogy belátva felekezete hibáit onnan ezért kiugorjon.
Faithfultól sem lehet elvárni, hogy felvegye a katolikus szokásokat.
Reztől sem várok el semmi változást.
Magam sem változnék e topitól.
Egyáltalán, mire jó e topic? Cikizésre, felhánytorgatásra, stb.
Magam is cikiztem, megszóltam a katolikusokat, tették ezt mások is.
Érdekes gyümölcsöt hozott. Megértettem, hogy a katolikusok, de még a papok is lehetnek rendes emberek:-) Így találtam Halra, Balázsra, satyára, stb.
(Találtam veszedelmes tévelygőt, pl. Szombatosokat (csak nem légió?:;)), aki szerint hiába halt meg az Úr, meg hogy nem Jahve küldte Mózest, meg nem Jahve Jahve.)

Gondoljátok meg testvéreim, nem-e a Szentlélek által mondjuk Úrnak Krisztust?
Akkor miért folytatni a cikizést (úgyis reménytelen)
Attól még kiki fújhatja a magáét, de itt, a Fórumon ez kilátástalan. Vagy csiszolgatjátok egymáson a körmeiteket?

Haginék nem győzködték az idős asszonyt, hanem rendesen éltek az Úrban. Végül a néni maga ötlötte ki, hogy külsőségek, szokésok helyett jobb a Szellem, a belső dolgok stb. Magától szórta ki a kegytárgyakat, stb.
És ez a jó út, a példamutatás, nem a szóharc.
Mert Faithfulnak sincs igaza, amikor Antikrisztusnak nevezi a pápát stb. Bizony, a gyümölcseiről ismerni meg a fát. És bizony jobban tennéd, kedves Faithful, ha életeddel nyernél meg követőket (kicsit lassabb, de hát ez is benne van a Bibliában, hogy lássák az emberek a cselekedeteinket), semmint a cikizéssel.
És ugyanez a katolikusokra, a sok szertartás, szokás, pompa és maskara helyett emberség, szeretet, tisztesség.
Ne haragudj, kedves Faithful, de szerintem itt a Fórumon Satyáék vezetnek ellened. Mert a hangjuk valahogy inkább a Biblia által javallt. (Jómagam meg nem gyűjtök követőket, én egy nagyon kicsi szekta vagyok, én még hibázhatok:;)))
Ezek csak gondolatok, de hátha használnak valamit.

Békesség és jóakarat!

CSerfa