larzen Creative Commons License 2001.10.18 0 0 773
Kis tanácsot kérnék! P-ista vagy Pavarotti, úgy emlékszem, Te jártatok mostanában a Zemplénben.
A problémám a következő: tavaly, az Öreg Bence Nagy-Milic túráján jó nagy szakaszt tettem meg a zempléni szakaszból, de kisebb szakaszok kimaradtak:
- Bodó-rét - Hollóháza szakasz (K+ jelzésen mentünk Füzérre)
- Füzér - Senyánszki-rét (ahol Pusztafalu felől bejön a Knégyzet jelzés)
Ez a két kis szakasz elég messze esik a többitől, úgyhogy egyelőre így is marad. Emelett van még:
- Vágáshuta - Bányi-nyereg
- Eszkálán és István-kúton nem tudtam pecsételni, mert nem volt nálam bélyegzőpárna
- Hiányzik a teljes Regéc - Boldogkőváralja szakasz
Utóbbi három szakasz pótolható a következő módon:
Leutazás Sátoraljaújhelyre reggel. Érkezés 9.54-kor. Innen Bányi-nyereg - Vágáshuta - Nagyhuta - Knégyzet - Eszkála - István-kút - Regéc - Boldogkőváralja
Ezt a szakaszt 55km-nek saccoltam. Sajnos a késői indulás és a korai sötétedés miatt ez a szakasz egy napba nem fér bele, Regécen vagy Mogyoróskán meg kellene szállni. Ez a lehetőség nem nagyon vonz, mert az a tervem, hogy reggel Boldogkőváraljáról átvonatozzak Bódvaszilasra (indulás 7.02, érkezés 12.22), ott aznap még bejárjam a Szabó-Pallag - Vecsem-bükki-zsomboly környékén kiépült új tanösvényt, majd másnap induljak tovább Rakacaszend - Felsővadász irányába (ugyanis a Bódvaszilas - Felsővadász szakasz kimaradt a Cserehátból).
A másik lehetőség, hogy nem megyek el Sátoraljaújhelyig, hanem leszállok valahol (pl. Sárospatakon), és onnan elmegyek busszal Háromhutára, onnan megyek fel Eszkálára, így esély van rá, hogy estére elérjek Boldogkőváraljára. Közületek valaki csinált ilyet, nem (mármint a Háromhutáról indulást)? Hol szálltatok le a vonatról? Honnan mentetek oda?