sz_zsuzsi Creative Commons License 2001.10.16 0 0 18
"Szerdától újabb 4 Ft-tal csökkenti a Mol a benzin árát, amely így 33 Ft-tal lesz olcsóbb, mint egy éve volt. A gázolaj és az autógáz ára nem változik. Az olajtársaság a nemzetközi piacokon zajló árcsökkenéssel indokolta döntését. A cég szerint a gázolaj piacon a szezonális felhasználás-növekedés miatt drágulás várható."

Ugyanakkor :

"Akár 10 forinttal is drágulhat a benzin

Ha a nyersolaj hordónkénti ára tartósan 25 dollár alatt marad, akkor életbe lép a jövedéki törvény idevágó passzusa, mely szerint az üzemanyagok ára - az adóemelés miatt - azonnal 9-10 forinttal emelkedik.

Bár az olaj hordónkénti ára 25 dollár alatt van már jó ideje, az MSZP képviselőcsoportja nem tartaná helyesnek az üzemanyagok adóemelését, és így az áremelkedést. A költségvetésnek, meglátásuk szerint már így is százmilliárd forintot meghaladó többletbevétele van. Az emelés elmaradása ráadásul az infláció további csökkentésére is pozitív hatással lenne.

Ezért az MSZP kezdeményezte a jövedéki törvény ez irányú módosítását, amit azonban a kormánypárti többség a parlament költségvetési bizottságában leszavazott." (origo)

Most akkor mi van?!?

Előzmény: _LaJoS_ (17)