nextdoor Creative Commons License 2001.10.13 0 0 305
Sok mindenben igazad van.Sokfélé vagyunk, nyilván másként hatnak ránk a különböző információk, én személy szerint nem bírom a direkt marketingetsem, a reklámok nem hatnak, nem azokból, vagy azok miatt döntök– általában.
Azonban a hírek, az információk eljutnak, és az állatvédelem kapcsán látok, hallok.
alapvető bajok vannak, és ezek tarsadalmi bajok, nem elsősorban a miből fognak élni, hanema mit eszünk meg, mit húzunk magunkra. Mert ugye lehet a bunda és a cipő valakiből, meg lehet műanyagból.
Lehet enni zöldséget, meg lehet olyat, aminek arca volt.( ez plágium, Jó barátok, Fybi nem eszik olyat, aminek arca van)
Lehet beszüntetni a húsevést, és a bőrgyártást pl.?
Kétlem.
Az EU jogharmonizáció korlátozásia miatt pedig, félek, még inkább szörnyűekké válnak a körülmények, tekintettel arra, hogy a tevékenység nagyobb kockázattal fog járni, azonban nyilván nem lehet az árban érvényesíteni, ezért az eszközök lesznek avultabbak, az odafigyelés és egyebek múlnak majd.
akadémikus kérdés: az ember az első állat megszelíditésekor vajon barátkozni akart-e? Nyilván nem, nyilván az első pillanattól fogva "használni" akarja az állatokat.Lehet-e évezredes szemléletet megváltoztatni?
Kedves topiclakók? Eszünk tojást, iszunk tejet, hogy csak a legenyhébbel kezdjem, és esszük-e a különböző húsokat?
Én imádom az állatokat, elszörnyedek azon, hogy milyen kínzások történnek, milyen technológiáktól sárgább a tojás...de tanácstalan vagyok. Tényleg, mit lehetne tenni?
A gazdaságon kívüli kegyetlenkedések az ember aljasságai közé tartozó bántások( ti., hogy az mebernek nincsen anyagi haszna a dologból) éppígy elborzasztanak, abban bízom, hogy ha a gyerekek megkapják a kezdő lökést, akkor nem válnak olyan kegyetlenné, mint p. a szüleik, tehát látok esélyt arra, hogy nem fognak bántani kutyát cicát, de ebben is szkeptikus vagyok kissé, mert sajnos sokszor gyerekek bántanak állatot.
Múltkoriban halottam arról, hogy dokumentumfilmet készítettek az állatok szállításáról, és azokat iskolákban bemutatták.
Azonkívül, hogy a valóban szörnyű tettek képeivel szembesülnek az emberek, azonkívül, mit lehet még tenni? Tényleg...
Előzmény: CICA (303)