Bard Creative Commons License 2001.10.11 0 0 34
Az odáig oké, hogy az emberek 90%-a alapvetően buta, és tényleg nem tud magasabb szintet befogadni, mint a szappanopera.

Nem értek egyet. Ay emberek nem buták. A társadalom igénytelenné teszi őket. Hogy én miért nem vagyok igénytelen az rejtéj :-))

De tényleg. Nemrég olvastam egy XIX századi szocialista irását, William Morrisét, aki már akkor arról papolt, hogy gagyikultúra, meg minden, és minden ember alkalmas lenne arra, hogy művész legyen, ha nem nyomnák el benne ezeket a hajlamokat... (most röviden vázoltam csak a dolog lényegét). Hivatkozik egyébként a paraszti, meg a törzsi társadalmakra, ahol minden egyes munkaeszköz és használati tárgy művészi alkotás, és az emberi környezetet nem a gagyi határozza meg. Tehát a dolog elvileg lehetséges, csak a vadkapitalista profitorientált világban a munkások már erre az életmódra képtelenek és a vágy sincs meg bennük rá. Hangsúlyozom, nem a fejlődés ellen van, csak a profitorientáltság ellen. Eléggé egyet tudok érteni vele.

Ismerek zenekiadókat, ismerek könyvkiadókat, akik csak úgy tudnak megélni, hogy kiadnak 5 gagyit, az hozza a nyereséget, és abból meg lehet finanszírozni egy igényeset, ami tuti veszteséges.

Pont ilyet ismerek könyvkiadóban, de sajnos az ipse bedarálódott, egyre romlik az arány... :-(

Előzmény: Törölt nick (26)