conSalves Creative Commons License 2001.10.09 0 0 51
Hi consciousless! Örülök, hogy újra találkoztunk. :-) Sajna a kapcsolatfelvétellel a KFKInél még nem állok túl jól, mert sok dolog bekavart s teljesen el voltam havazva (még mindig kevés az időm, de már sokkal jobb a helyzet :-). Viszont még mindig érdekelne a dolog. Esetleg tudsz írni vmi infót - e-mailben - a pécsi csapatról?

KoporShow: Hmm, igazat kell adnom neked, mert most rágtam át magam egy 10 oldalas tanulmányon, amely bebizonyította, hogy a neur.hálók (speciel egy primitív perceptronos rekurrens háló) ekvivalensek a T-géppel (s a kiszámíthatóság-elmélet jelenlegi állása szerint ennek a legnagyobb a megoldóereje). :-)

Hmm, a Church-tézis meg "csak" azt modja ki, hogy egy feladathoz akkor és csak akkor létezik algoritmus, ha Turing-géppel megoldható. Ennek csak az egyik irányát lehet bebizonyítani, mégpedig a Turing-gép -> algoritmus irányt. Viszont nem mondhatod, hogy nincs olyan folyamat, ami nem lenne leírható Turing-géppel, hisz nem láthatod előre a megoldandó problémákat. (Más dolog, hogy a jelenlegi tapasztalataink alátámasztják a másik irányt is :-).

conSalves