wunde Creative Commons License 2001.10.09 0 0 342
Sziasztok,

.....Az orvosok nem ajálják a teljes vegetárius étkezést...Az étkezés nem egyszerüen „üzemanyag-tankolás”, hanem rendkivül bonyolult idegrendszeri és hormonális folyamatokkal kisért-élettani müvelet.
Aránytalanul magas zsirfogyasztás nincs nálam, de mivel sportot üzök kell a szivnek egy kis koleszterin. Mivel a zsirok két vegyi alkatrészböl, zsirsavakbol és glicerinböl épülnek fel...miként néhány aminosavrol, ugy néhány zsirsavrol is kimutatták hogy tartos hiányuk az étrenböl betegséget okoz. Magyarul esszenciális zsirsavaknak nevezik....(En nem vagyok szektás,-mert itt Nyugaton csak azok legtöbbnyire vegetáriusok...), én az állatokat szeretem és azért vagyok jobban növényevö. Azért irtam részben vagyok vegás. Engem csak a dolog érdekel, mint minden.
A biodiszno „huncutság” irod Stoner, szerintem attol függ mivel etetik. Nem?
Musaic, az élesztöre gondolsz? A Te véleményed, hogy „erjedt étel nem hordoz hasznos tápanyagot”?
Nálunk nagyon használják az élesztö pasztát mint izesitöt, kenyérre kenik, a zöldségfélékre teszik, tele van fehérjével és B-Vitamin van benne. Egy amit nem helyeslek a sok so benne.
Paradicsommal is szkeptikus vagyok. A – faktorral, akkor nekem méreg...
Megemlitem a magokat is és a vadgesztenyét is a lenmagot, nálunk nagyon használják. Utánna a kefirgombárol hallottatok? Egy gyogyeszköz, (wirkt er faeulnishemmend).
Adee / wunde