Precom Creative Commons License 1999.03.01 0 0 176
Kedves agas pajtás !

Biztos, hogy szőrszálhasogatónak tartasz majd, de mégis azt kell mondjam, az értékelési szempontok nagyon is különbözőek lehetnek egy pályázat elbírálásakor. Attól függően, hogy az egyes szempontok között milyen prioritást állítunk föl és ezt hogyan súlyozzuk, nagyon eltérő végeredményt lehet kihozni. Tehát az, hogy Neked szubjektíve az Írisz pályázata tűnt a legjobbnak, nem jelenti azt, hogy a elbírálás szepontjai szerint is az. Ezért mondtam, hogy az értékelési jegyzőkönyvek ismerete nélkül nehéz megítélni azt, hogy az ORTT mennyire volt részrehajló. Erre sokkal inkább utal az a körülmény, hogy alaki érvénytelensége ellenére elfogadta és elbírálta az RTL Rt. pályázatát. Így az LB ítélete szerintem korrekt. Innentől pedig csak találgatni lehet, hogy az ORTT-t mi motiválta a döntésében.
Érdekes cikk jelent meg a mai Népszavában, ami a jogi kilátásokat latolgatja. A cikk írója szerint az RTL esélyei nem a legjobbak, nem csak hogy a szolgáltatási engedélyét veszítheti el, de még a kártérítési esélyei is legalábbis kérdésesek. Én azonban szkeptikusabb vagyok a cikkírónál. Ha az RTL Rt mögött áll egy olyan erő, amely nyomást tudott gyakorolni az ORTT-re, akkor ez az erő újra aktivizálódhat, és mivel pénze áll benne, aktivizálódni is fog. Viszont ha nincs ilyen erő, és az RTL Rt. teljesen jóhiszeműen járt el az ügyben, jogosan járna neki a kártérítés. Ennek elvitatása éppúgy sértené az igazságérzetet, mint az, hogy valaki érvénytelen pályázattal nyerhet. A dolog visszhangjáról és annak hatásáról már ne is beszéljünk.Szóval nem lefutott meccs ez még.

És mégvalami:
A most mindenképpen erkölcsi győztesnek tekintett Írisz mögött álló Central European Media Enterprisest épp a közelmúltban fogták perbe Londonban azzal, hogy Ukrajnában vesztegetéssel jutott sugárzási engedélyhez, sőt az ukrán leányvállalat vezetője, Vagyim Rabinovicson keresztül, aki kilenc évet töltött szovjet börtönökben, kapcsolatokat sejtenek az ukrán szervezett bűnözéssel. ( forrás: HVG febr. 27.)

Óóóh, azok a tiszta kezek !!

Üdv,

Precom