Pipiék Creative Commons License 2001.10.08 0 0 110
Sziasztok!
Ez a tószél probléma minket is foglalkoztat.
Van egy könyvünk (Csináld magad sorozat, Hans-Werner Bastian: A kerti tó), abban is javasolják ezt a kavicsos fólia dolgot (kőzúzalékkal vagy homokkal szórt fólia), ezt lehet készen is kapni, de lehet, hogy jó drága. Van magyar cím is benne, ha valakit érdekel, megírom, csak nem akarok reklámozni.
Van még egy megoldás is benne: a tó szélére, a kövek alá rögzítve kókusz rézsűfonatokat (olyanok, mint a zsákok) raknak, amik belógnak a vízbe, abba növényeket ültetnek, így takarják el a fóliát. Vagy nejlonfonattal is meg lehet oldani ugyanezt, amibe belenőnek a növények.

Demjengi! Eszerint a könyv szerint lehet a fóliát ragasztani is, kapható speciális fóliaragasztó. Szerintem ki lehet próbálni a tetrahidrofuránt is, az hidegen "hegeszti" a PVC-t.

Gobe! Tegnap kaptunk egy szomszédtól öt aranyhalat. Mi ugyan csak kölcsönbe kértük, de lehet, hogy megpróbáljuk áttelelteni őket, ha azt mondod, hogy kibírják 70 centis vízben.

Tószivattyúval kapcsolatban szeretnénk még a segítségeteket kérni. Az az igazság, hogy körülnéztünk, és ami komolyabbnak tűnik az kb. húszezer FT - hát ez egy kicsit sok. A kisebbek olcsóbbak ugyan, de azok olyan komolytalannak tűnnek, hogy nem tudom mit tegyünk. Van aki azt mondja, hogy ezek a kicsik csak akváriumba valók, mert hamar eltömődnek, elkopnak. Nektek mi a tapasztalatotok?

Sziasztok
Pipiék