Mijo Creative Commons License 2001.10.04 0 0 302

Ártatlan a HIV-pozitív pornószínész
Dj Bobo senkit nem fertőzött meg
Index
2001. október 4., csütörtök 17:47

A Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást Gy. Henrik ellen - értesült az Index. A DJ Bobóként ismertté vált férfit a rendőrség korábban azzal gyanúsította, hogy több emberrel létesített védekezés nélkül szexuális kapcsolatot, holott tudott HIV-fertőzöttségéről.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy Gy. Henrik gyanúsítottnak nem állt szándékában megfertőzni partnereit. Így ha mégis átadja a HIV-vírust, akkor a gondatlanságból elkövetett súlyos egészségromlást okozó testi sértés vétsége lenne megállapítható. Mivel azonban Gy. Henrik senkit nem fertőzött meg, és a gondatlan elkövetés kísérlete fogalmilag kizárt, nem történt bűncselekmény - tudta meg az Index Pelle Andreától, a gyanúsított jogi képviselőjétől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai márciusban jelentették be, hogy eljárást kezdtek egy fiatalember ellen, aki több száz emberrel létesített szexuális kapcsolatot úgy, hogy nem védekezett, holott tudott HIV-fertőzöttségéről.

Gy. Henrik korábban az Indexnek azt állította: 1998 augusztusában tudta meg, hogy HIV-pozitív, amikor idegösszeomlással a Szent László Kórházba került. A rendőrségen egy alkalmi partnere bosszúból jelentette fel. Előtte körülbelül százötven emberrel volt szexuális kapcsolata, egy-egy aktusért 10-25 ezer forintot is megkapott. Pornófilmben azért szerepelt, mert egy újságíró választás elé állította: vagy szerepel egy homoszexuális filmben, vagy kirakja őt a lakásából. Ezen tényleg óvszer nélkül közösült egy férfival, de úgy véli, ez a filmkészítők hibája. A nyomozás során nem találtak olyan embert, akiről bizonyítható, hogy Henrik fertőzte meg.