Gobe Creative Commons License 2001.10.04 0 0 100
Demjengi:
Ez derékig gaz volt??? :o) Mert akkor gondolom megizzadtatok, hogy ilyen szépe kertet varázsoljatok belőle! De mégérte!!! :o)

Ez a tó miből van? Fólia? Mert a képről nem igazán lehet eldönteni. Viszont a kerthez ahsonlóan nagyon jó lett!
Fóliaragasztás ügyben nem tudok mit mondani, az én tavacskám betonból van - amit még egyszer sem bántam meg. Ha lejjeb lapozol, ott leírtam, hogy azért megfelelő kezelést kapott a beton, hogy tartós legyen. Én mindenképpen ezt ajánlom, de magam is megvárnám a többiek véleményét a fóliával kapcsolatban. Viszont ha a bővítésen gondolkozol, akkor egyszer bővíts, de akkor nagyot! :o) Ha fóliával csinálod, akkor később még van lehetőséged bővíteni, de a beállt tó tönkretétele árán. Ha meg betonból, akkor elég macerás... :o)
Az aranyhalak, és a koik nálam a 70cm-es vízben gond nélkül elteleltek, de elvileg a koinak legalább 1,20-1,50 mélység kell. Ha van rá mód, nem kell tétovázni.
Viszont arról nem írtál bővebben, hogy most milyen halak vannak benne. Mert ha trópusi édesvizi, akkor azok szerintem a nagyobb tóban sem bírják ki a telet. Az jó ötlet, hogy most télire beviszed őket. és ha esetleg nem tudod mindről, hogy milyen, akkor az akváriumban könnyebb őket beazonosítani.

Fólia eltüntetés :o)
Én olyan fóliás tavat láttam, amineka partján körül volt egy párkány, úgy 5-10cm-el a víz alatt. A parton a kövek tartották a fóliát, a párkányra ültetett növények pedig eltakarták a fólia látszó részét.

Gobe

p.s.: azért ha megtudsz valamit arról a fűtőről (hol lehet kapni, mik a paraméterei)szólj! Megnézném, hogy mit tud... :o)))