Valami ilyesmire gondoltam én is. Ülnek a pilóták a helyükön, végzik a dolgukat egyszer csak megjelenik mögöttük egy pasi fegyverrel. Mire ocsúdnak már lő is.
Lezárom a pilótafülkét - 1. megvédjük ezzel a pilótákat a behatolás ellen. 2. vészhelyzetben ott is maradnak rossz esetben, mert a személyzet nem tudja emiatt menteni őket.
Van jó megoldás?
Légi marsall: hány legyen belőlük? Egy? És mikor fedje fel magát? Az első terroristánál, aki már lelőtt valakit vagy a másodiknál? Avagy a harmadiknál? És mi van akkor, ha kimegy a WC-re és ez idő alatt történik a buli?
Lehet, hogy mindezen példák szélsőségesek (a WTC buli sem volt más, de nem elképzelhetetlenek.
Nos akkor most mi van?
Két évvel ezelőtt a BKK-i sajnálatos finn haláleset után a stuviknak önvédelmi gyakorlatokat tartottak, amit évente kívántak ismételni. Ismereteim szerint a kezdeti fellángolás abba is maradt.
Olvastam a napokban valamelyik újságban, hogy sic. malév gépen a személyzet megbilincselt egy utast... Volt arról szó - miután a személyzeteket "kiképezték" az önvédelemre- hogy bilincseket rendeszeresítenek a fedélzeten . Azóta is keresik a stuvik azokat a gépeken...
Üdv