onogur Creative Commons License 2001.10.01 0 0 58
"bin Landent nem a CIA képezte ki. Vagy azt hiszed hogy egy saudi arab multimilliomos a CIA után szaladgált? Nem nagyon ismered a dolgokat de azért csak mondod a magadét, jo mai magyar szokás ez"

Hogy fajsúlya is legyen a dolognak, lássuk mit is olvashattunk a CNN honlapján szeptember 15.-én:

"…A gazdag családból származó Oszama bin Laden 1973-ban lépett kapcsolatba szélsőséges iszlám csoportokkal. A '80-as évek elején bekapcsolódott az afganisztáni mudzsahedínek harcába a szovjetek ellen és Dél-Jemenben a kommunisták ellen. AFGANISZTÁNBAN A CIA-VAL EGYÜTTMŰKÖDVE KIKÉPZŐKÖZPONTOT ALAPÍTOTT A MUDZSAHÍNEK SZÁMÁRA és 1986-ban és '89-ben részt vett a legnagyobb, dzsalalabadi harcokban. 1991-ben hagyta el az Arab-félszigetet….."

Való igaz, röviden és pongyolán fogalmaztam. Ha nem három szóban akarom kifejezni magamat, akkor azt írom: bin Laden a terrortámadások megszervezése során felhasználta azon tapasztalatait, melyeket egy évtized alatt gyűjtött össze a CIA-val való szoros együttműködése során.
És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a CNN mélyen hallgat arról, hogy honnan is származnak bin Lade terroristáinak fegyverei, meg sem említi a tálibokat, akiket Pakisztánban képeztek ki pakisztáni és amerikai pénzügyi, katonai és titkosszolgálati támogatással.
Szóval nem történt egyéb, mint az, hogy - amint várható volt, hogy előbb utóbb bekövetkezik - az U.S.A. egyik édes gyermeke támadt létrehozójára. A bosszú pedig a másik édes gyermeket - a tálibokat fogja sújtani.

Tudod, vagyunk itt egy páran, akik "kalandvágyból itthon maradtunk…". Nem tudhatom, hogy Te mikor léptél olajra, de hidd el, vagyunk néhányan az óhazában akik már nem a Népszabadságból szerezzük be az információinkat és nem az ujjunkból szopjuk ki azt, amit leírunk.