plus Creative Commons License 2001.10.01 0 0 14
Írhatnál még a ketrecről: méretei, anyaga, rács méret, mennyibe került? Burunduk csoportról írsz. Többet veszel? Hol és mennyiért?
Nekem van még két eladó fiú. Június végén születtek, most 3 hónaposak. Kézhez vannak szoktatva, nagyon barátságosak. Van még szelídíteni való rajtuk, mert ritkán volt időm kivenni őket, csak a ketrecben barátkozunk.
A hímek általában mozgékonyabbak, a nőstények legtöbbje buzgó gyűjtögető, a fiúk néha egyáltalán nem raktároznak élelmet, vagy csak keveset. Nálam mindegyik lány téli álmot aludt, a fiúk közül csak egy, a többi viselkedése egyáltalán nem változott a télen.
A lányok mindegyike nagyon rendszerető, mindig csak egy sarokba ürít, a fiúk közül is sok így csinálja, de vannak, akik össze-vissza. A lányok rendszeretete nem mindig praktikus, ha nem szedem ki időben az ürülékhalmot (hetente szoktam), akkor kilapátolja maga a ketrec mellé.
Az egészséges állatok szőre sima, sehol nem csomós, fényes. Mozgásuk élénk, de nem pattog a ketrecben, mint a gumilabda. Reagáljon hirtelen mozdulatra, zajra, de ne essen pánikba. Ürülékük különálló hosszúkás sötétbarna golyók (Tic-Tac forma), nem folyós, de nem is kemény. Tekintetük élénk, érdeklődő. És lehetőleg ne vegyél vadon befogott állatot. Nem tudni a korukat, fertőzött lehet és előfordulhat, hogy soha nem szokják meg a ketrecet.