Endorfin Creative Commons License 2001.09.27 0 0 104
Szives továbbképzésetekre ajánlom az alábbiakat...:)
Forrás: a net. (harmonet ?)
A félrekattintóknak azért, hogy ne bukjanak le.
A gyanakvó erkölcsi bajnokoknak pedig azért, hogy könnyebben le tudják leplezni a gaz ármányt.

Füllentő fruskák, hazudós hapsik, kikapós krapekok

Csak rá kell nézni, ordítja a barátnőm, és ujjal mutat a férjére, aki sunnyog és lapít. Későn ért haza, és füllenteni próbált. A típus duma: - Drágám, elhúzódott a tárgyalás! Nikolett előtt azonban nincs titok, pontosan tudja, mikor mond igazat a párja. Honnan tudja? Ez az, amit minden férfi kérdez. Sokan azt hiszik, feleségüknek kémhálózata, röntgen szeme van, vagy a jósnője bujtogatja. Erről a legtöbb esetben szó sincs. Egyszerűen a férfiak kevésbé tudnak hazudni, mint a nők.

Ravasz a férfiagy! (De nem eléggé?)
Minden gesztust, legalább háromszor visszatérően meg kell figyelnünk, ahhoz, hogy biztosra menjünk: a másik hazudik. A nők agya sokkal szerteágazóbban koncentrál, sokkal több részletre reagál érzékenyen, mint a férfiaké. A férfiak pedig jobban képesek egy dologra koncentrálni. A hazugsághoz sok dolgot kontroll alatt kell tartani. Hangszínt, hangsúlyt, testbeszédet, és a verbális kifejezést. Az a férfi tehát, aki mindezt nem képes egységesíteni, nem fogja tudni átvágni a párját.

A feleség faggat, a férj megbukik
A nők ösztönösen tudják, hogy legalább három hazugságra utaló jelet meg kell figyelniük, így amikor a férfi gyanússá válik, faggatni kezdik. Ha nem fele, az a gyanús, ha felel, akkor az. Mit rontottam el? Nikolett férje is ezt kérdezte. A feleségek okosan körbekérdezik a férfiakat. Egyszerű dolgokat kérdeznek, például: Kik voltak ott? (a férfiakat agyműködésükből fakadóan soha nem foglalkoztatja ez a kérdés), vagy: A Kovácson megint fehér zokni volt, az öltöny alatt? A férfi - mivel nem ott volt, ahol a fehér zoknis kovács - zavarba jön és gesztikulálni kezd. 

Tipikus hazugság gesztusok
A férfi a nyakához nyúl, vagy a nyakkendőjét igazgatja
Az orrát (szemüvegét igazgatja)
"Persze drágám, így van" - mondja, és közben rázza a fejét.
Amikor vissza kell emlékeznie valamire, szemével balra felfelé néz. (Ott a fantáziaképek helye van az agyban!) 
Gyorsan meg akar lógni a helyzetből, elmerül az újságjában. 

A nők ezeket a gesztusokat automatikusan olvassák, anélkül, hogy a testbeszéddel valaha is foglalkoztak volna, és máris sejtik, valami nincs rendben. 

A nők jobban hazudnak?
Valószínűleg igen. Ugye mindenki látott már nőt autóban kanyarodás közben a száját rúzsozva a kihangosított rádiótelefonon beszélni? Nos a nők sok mindenre képesek. Például sokkal jobban tudnak sokfelé figyelni, mert a két agyféltekéjüket sokkal több idegszál köti össze. Ez a magyarázat arra is, hogy a férfiak miért süketülnek meg automatikusan, ha elmerülnek az újságban, ellentétben a hölgyekkel, akik képesek újságolvasás közben krémezni a kezüket, a vállukhoz szorított telefonon pedig a barátnőjüket hallgatni. És persze ugyanezt várnák párjuktól, aki agyának huzalozása miatt eleve képtelen erre. 

Mi van ha a nő hazudik?
A férfiak általában sokkal később veszik észre a füllentéseket, mint fordítva. A nők ugyanis jobban felkészülnek és jobban igazítják a körülményeket, kevésbé buknak le. Ha a férfi rá akar jönni arra, hogy párja füllent-e, ugyanazt érdemes tennie, mint amit a nőknek. Csendben kifaggatni. A nőkkel azért nehezebb, mert nekik már eleve kész meséjük szokott lenni ilyen esetekre. Ki volt ott? Milyen ruhában? Kapásból tudják. Az okos férfi olyasmit kérdez, amire már előre tudja a választ és férfias természetű dolog. Mit mond Kovácsné, a Kovács megkapta már a tudományos fokozatát? Az ilyen kérdéseknél kezdődnek az intő jelek, most kell figyelni a hazugság testbeszéd jegyeit!

Mi a megoldás?
Az őszinte beszéd. Drágám, ma elmentünk a fiúkkal egy kicsit lazítani. Sajnálom, hogy egész nap egyedül voltál itthon a gyerekkel, de cserében holnapra szervezz te programot a lányokkal, és én maradok itthon! Ez az a mondat, amitől még a legsárkányabb nő is meglágyul 
A hölgyeknél ugyancsak: Drágám, ma többet költöttem, mint azt terveztük. Ezt és ezt vettem, mert szükségem volt rá, ám a jövő hónapban a te szükségleteid szerint fogunk vásárolni, tudom, hogy új alaplap kell a comuteredbe, nézd hoztam is egy akciós árlistát a számítógépes boltból! Ez a férfi szívéhez vezető legrövidebb út. És persze egy jó házi vacsora.

Vokony Nándor

Megjegyzés: az őszinte beszéd taktikája nem mindig biztosan válik be a félrelépések esetén, SŐŐŐŐT.
De az nem lehet rossz, ha egy randi után töredelmesen bevallasz pl. egy SÖRÖZÉST a haveroddal....:)

Endorfin