Sziasztok Lányok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni, mivel mi is úgy döntöttünk, hogy babát vállalunk.
Azonban az életben semmi sem egyszerű, nálunk legalábbis. A következő problémáink, kétségeink vannak:
1.) A férjemnek sajnos volt két sérvműtétje az elmúlt 5 évben, ami miatt a szükségesnél kevesebb, és nem eléggé életképes spermiuma van. Egyik orvos szerint spontán is lehet gyerekünk, a másik szerint azonban gyógyszeres kezelésre lenne először szükség. Van itt valakinek hasonló problémája?
2.) egy hónapja nem szedek fogamzásgátlót, a múlt héten jött meg először azóta. Gondolom annak köszönhetően, hogy még nem tisztultam ki, elég furcsa egy mezesz volt. (4 napig alig valami, utána meg megjött tök erősen, úgy mintha nulláról indulnék)
3.) Ráadásként, két hete jött egy álláslehetőség. Jobb fizetés, jobb szakmai háttér, jobb körülmények, stb. A leendő közvetlen főnökömnek az első beszélgetéskor elmondtam, hogy éppen most döntöttük el, hogy gyereket szeretnénk. Nagyon megértőnek bizonyult azt mondta, hogy őt az sem zavarja, ha két hónap múlva bejelentem, hogy terhes vagyok, mert egy nő életében nincs ennél fontosabb (ő egyébként férfi!). Arra azért figyelmeztetett, hogy az ügyvezetőnek ezt ne kössem az orrára. Tegnap voltam nála, persze ő is feltette a szokásos kérdéseket: férjnél van?, gyerek?, és mikorra tervezik?
Vele már nem voltam őszinte, csak annyit mondtam, hogy először a lakásproblémánkat szeretnénk megoldani. Végül is novembertől ott fogok dolgozni, de sokszor eszembe jut, hogy ha jövőre valamikor bejelentem, hogy jön a baba (legalábbis remélem így lesz), valyon hogyan fogadják az új munkatársak, a főnök, stb.
A férjemmel úgy határoztunk még a nyáron, hogy ha év végéig nem jön össze a baba spontán, akkor orvoshoz fordulunk. Most tele vagyok kétségekkel. Mindennél jobban szeretném hogy babám legyen. Egyrészt már most futnék orvoshoz, hogy minél előbb sikerüljön, másrészt józan ésszel tudom, hogy várni kéne pár hónapot. A gyógyszer abbahagyása után sem telt még le a 3 hó, meg hát az új munkahely miatt is. Állandóan csak számolgatok, hogy ha csak jövő tavasszal esek teherbe, akkor csak 2002-ben születik meg, ami azt jelenti, hogy azért mégis dolgozom ott egy évet, meg a gyedet is a jó fizetés után kapnám.
Viszont halogatni, védekezni sem merek, mert mi van akkor, ha csak hónapokig, évekig tartó orvosi kezelések után lesz gyerekünk? Teljesen tanácstalan vagyok! Segítsetek! Ti mit gondoltok, mit tegyek?
Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült!