Monsieur Danflou Creative Commons License 2001.09.27 0 0 38
Elvesznek itt az olvtarsak a reszletekben.
Pedig a topicindito gondolatkiserlete elvben nem erdektelen, csak eppen reszleteiben -- hm -- pontatlan.
Ha ebben a helyzetben a SzU magara hagyja Magyarorszagot, akkor Magyarorszag visszanyerte a szuverenitasat, amelyet a visszanyeres pillanataban a kommunista nomenklatura gyakorol. Ennek a kommunista nomenklaturanak ekkor valasztasi lehtosegei vannak, ahol az egyik veglet az amerikai akarat elott valo meghajlas, a masik az evvel valo intranzigens szembefordulas. De hirtelen a magyar nepnek is valasztasi lehetosegei nottek, amely a nomenklaturat vagy tamogatja, vagy szembe fordul vele. Termeszetesen a nomenklaturaval szembefordulni kockazatos. Viszont a nomenklatura tamogatasa is kockazatos, ha ez a nomenklatura az intranzigens szembenallast valasztotta. Van olyan, amikor a rock es a hard place kozott lehet csak valasztani.
Az amerikaiaknak meg igy is, ugy is joguk van (a nemzetkozi jog es az erkolcsi torvenyek alapjan) a rezsim eltavolitasara torekedniuk. Ha van helyi ellenallas ellene, akkor van kit tamogatniuk, ha nincs ellenallas, akkor mason kell gondolkodni. Termeszetesen olyan dolgon, amely lehetoleg kimeli a civil lakossagot. A hangsuly a lehetolegen van.
Vagyis a helyzet pont ugyanaz, mint most, Afganisztan eseteben.
Tkp. nem is ertem, hogy mire akartal evvel a dramatizalassal kilyukadni. Termeszetesen onogurt eppugy erkolcsos az emberiseg java erdekeben teenteileg porhanyositani, mint Juszufot, a tevehajcsart. Hol itt a problema, amit nem ertesz?