hoffarta Creative Commons License 2001.09.27 0 0 188
Bar!
Lehet fűnyírózni a mustárt, de nekem nem az volt a célom. Bevallom, mikor már nagyon untam a sarlózást, én is nekimentem a fűnyíróval. Az eredmény annyiból volt nagyon jó, hogy szinte ledarálta a szárakat, tehát nem kellett összegyűjtenem, és külön darálnom. Viszont ha ezt a fűmaggal akarod keverve ültetni...-hát nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet. Lehet, hogy a fűnyíró volt alacsonyra állítva, de néha sikerült szinte a földig vágnom, tehát a talaj is kilátszott. Persze, nekem nem mindenhol síma a felület. Én ezt meggondolnám.
Én a füvesítést mindenképp jövő ősszel végezném, addig meg a zöldtrágya növényekkel javítanám. Ne kapkodd el. Az én elvem az, hogy lehetővé teszem, hogy a növénynek a lehető legjobb feltételeket biztosítsam.
Gondold végig: összetömörödött, agyagos, esetleg szikesedett a talajod. A fűmagnak nem ez a megfelelő közeg kell. A mustár gyorsan csírázik, de nem tudja teljes egészében elvégezni a szerepét, mert télen elfagy. Tavasszal újra elszórod, kikel, nő, töri, puhítja a talajt. Gyökereivel szinte szétmorzsálja. Mielőtt a magját elyzórja, levágod akár sarlóval, akár fűnyíróval. Akkor már mindegy, mert a szerepét elvégezte. A gyökérzetet hagyd bent, az elkorhad, ami szintén javít a talajon. A magról kelőknek bent maradhat a gyökerük, nem fognak kihajtani következő évben. Tehát ekkor jöhet a fűmag. Én nem tanácsolom a kettöt együtt vetni. A mézontófűvel is ue. a helyzet. Gondold át alaposan. Nem biztos, hogy megéri most elkapkodni.
Előzmény: barnetto (187)