attoparsec Creative Commons License 2001.09.25 0 0 321
Valójában egy igen részletesen kidolgozott MI rendszertervem van - csak (sok) idő és (sok) pénz kellene ahhoz, hogy nekikezdhessek a gyakorlati rész megvalósításának, a rendszer felépítésének, a kódolásnak és a tesztelésnek.
S velünk hajlandó lennél-e megosztani tudásod, ó guru :) nagyon kiváncsiak vagyunk legalább az alapelvekre (bocsi a bohóckodásért :)

"Nem veletlen, hogy a kisbaba lat, szagol erez, hall... Ilyen inputokkal, ezekre epulo bonyolult elofeldolgozo rendszerekkel EGYUTT kepes a kisbaba megerteni egy adott nyelvet."

Ez nem más, mint a probléma misztifikálása. A nyelvértésben semmi szerepe nincs a látásnak, hallásnak, szaglásnak. A nyelvtanulás valójában információbővítés, és mint ilyen egy egyszerű konzol-inputon keresztül vígan megvalósítható. (Vakok, süketek is megtanulják a nyelvet.)

azt hiszem itt nem misztifikálásról van szó.
a kisbaba sok eltéro 'kanálison' érkezo információt hoz korrelációba. egy szó értelmét abból tanulja meg hogy közben mi mit mutatunk neki, stb.
Te miket pötyögnél be a konzolon egy olyan rendszernek amely tanulásra képes ugyan de semmilyen tudással sem rendelkezik még ?

Azal egyébként egyetértek, hogy a tanulásra nagy hangsúlyt fektetsz. ám meglehet, hogy egy gép tanitása évtizedeket venne igénybe amig eljut akár egy 3 éves gyerek szintjére. még akkor is ha éjjel-nappal tanul; az emberi agy azért még mindig sokkal erosebb processzor :)
ezért lehet, hogy nem olyan nagy ostobaság 'behuzalozni' egy-két dolgot egy MI-be hogy ne kelljen kivárni amig a nullából indulva mindezt megtanulja.

ap.

Előzmény: Ciklotron (317)