Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2001.09.24 0 0 306
Szia Duda!

Szerintem te meg nem figyelsz:)
Korábban írtam: Hogy MI is legyen a dologból, az adatbázisban szerepelnie kell magának a programnak. És itt megint egy probléma, hogy a programnak röptében kellene generálódni az állandóan változó adatbázisból. Nyílván amíg változik az adatbázis, addig nem generálódhat kód. Itt felmerül a filozofikus gondolat, hogy vajon azért alszunk, hogy álmunkban kód generálódjon a nappal szerzett információkból? Kétségkívül izgalmas terület.
Szóval én ezt úgy képzelem el, hogy ha az adatbázisban benne van a processzor leírása is, akkor a tanult információbol tud futtatható kódot is generálni, amire ráadhatja a vezérlést vagy új proceszt indíthat.
Ez nem neuronháló (habár egy hentesnek minden vágóhíd :))

Igen, az MI nyílván tanuló autómata, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy módosíthatja saját adatbázisát. Kell egy minimális világkép mindenképpen az MI-nek, hogy el tudjunk indulni. Nem mindent én akarok belekódolni. Mindenképpen az elején bele kell kódolni az adatbázis kezelést, minimális nyelvtant, stb... Az első lépcső mindenképpen az, hogy értelmes szövegből adatbázist hozzon létre, tehát kiszedje valahogy az információt. Ezért kértem meg valakit, hogy próbáljon minden információt saját maga kiszedni egy szövegből.
Tényleg az kell, hogy egy kezdő szókészlettel (és a mögöttes információkkal) rendelkezzen a progi. A tanítás itt az lesz, amíg el nem érünk egy olyan komplexitást, ahol már tud válaszolni, tanulni, stb..

Előzmény: Duda (304)