Barbarossa Isegrim Creative Commons License 2001.09.24 0 0 46
***
A keresztény vagy zsidó-keresztény kultúrának nevezett kultúra az európai műveltséget, kultúrát foglalja magába, aminek természetes része a g/l-g/k kultúra is.
***

Megintcsak ismételgeted a saját álláspontodat rendületlenül... a vita épp arról szól, próbálom sulykolni beléd, hogy MI A HANGSÚLYOSABB - így amíg be nem biznonyítod, legfeljebb demagógia a részedről a saját álláspontod ismétlődően tényként való feltüntetése...

Még1x: latin, görög, kelta, germán, szláv kultúra létezett a ker. előtt is. A keresztény kultúra viszont - állításod szerint is - csak ezek beolvasztásával jött létre. Ezexerint viszont addig nem létezett ilyen... akkor hogyan olvasztotta be magába a legteljesebb SEMMI azt ami már évszázadok óta létezett, mióta teszi el a lekvár a nagymamát?

Adva vagyon ugye egyik oldalon az élet minden részére kiterjedő kultúra (gör/lat/ger/kelt/szláv). Vele szemben létezik egy egyetlen terültet magába foglaló, a kérdéses időszakban ráadásul még elég képlékeny, kezdetleges formájú kereszténység (zsidó, perzsa és még ki tudja milyen gyökerekkel).

Nem esik le hogy a két dolog egész picit nincs egy súlycsoportban?

**
Mellesleg mit is csináltak a fasza világi joggyakorlók azokkal, akik azt állították, hogy a föld nem lapos?
**

Melébeszélés megint. A kérdés az volt, tudott-e bármi az egyház ellenében érvényesülni, EZ az ami bennünket érdkelet, és ezért esetünkben minden más részlet lényegtelen. Példákat soroltam föl a teljesség igénye nélkül, hogy igenis tudott. Az az ismeret, hogy a Föld gömbölyű, a görög tudásanyagból volt ismert a középkorban is, ezzel szemben az egyház váltig állította hogy lapos. Mégis melyik változat győzedelmeskedett, a keresztény vagy a pogány? Melyik hátorozta meg a Világról alkotott képet tehát?

**
A kereszténységtől független jogrendszeredben tanulmányozhatnád azt is, hány embert végzett ki mondjuk a katolikus egyház és hányat a katolikus egyház kérésére a világi hatalmak. Nahát, csak nem meglepő?
**

Dehogynem meglepő, mégis hogy jön ez az alapkérdéshez?

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (45)