BlackStar Creative Commons License 2001.09.20 0 0 4120
Black! Mint szakerto=, meg lehet oldani a 900-as elso= üles fotelle, a hatsoüles szofava törteno= atalakitasat? Ha igen, hogyan lassak hozza? (felteve, hogy a kiszerelt üleseim mar megvannak) Allitolag a Szikinel latott valaki effele ülo=garniturat...

Hát lássuk csak. Elsősorban, nagyon pipecek legyenek azok az ülések, különben úgy mexenvecc vele, hogy nagyon (mint pl. én :) ).
Ha leszakadt az alja, akkor olyan 10 munkaórát számolj rá (+ a jáérulékos időelcseszés, boltokbamászkálás, szerszámszerzés, stb.)
Ha a kárpit koszos, az nem baj, de igen. :)) Ha hátul is textiles, akkor örülj, mert engem kiröhögek a mosodában a műbőr hátuljú huzattal :))
Aztán, az sem mindegy, hogy melyik évjára, és hogy vezető, vagy utasülés-e. A vezetűülés ilyen fastreplace :) stílusú, én minden szerszám nélkül vettem ki, az utasülés nyóc helyen van csavarozva :))
Ja, ha teheted, ne 3 ajtós ülést szerezz, mert belepusztulsz, amíg kipucolod, ill. leveszed a huzatot (ha kell).
A vezetőülések általában kopottabbak, főleg azon a részen, ami az ajtó felé esik, és a júzer azt koptatja ki/beszálláskor. Az enyémen az nagyon széjjelfoszlott, mivel eléggé frottírszerá anyag, varrni se nagyon lehet :( szóval nézd meg mit veszel :)
A szivacs is nagyon csúf dolog lehet, az enyémen teljesen széjjel van mállva, valszeg a tulaj kitalpalt az ülésfűtést, mert morzsává égett a fólia körül a szivacs :(
(Mint az eddigiekből is kedül, nagyon érik, hogy ugrani fog az ülés, mert kidobom, és inkább veszek egy tisztességes darabopt Popovics bácsitól... Még egy darabig próbálkozom, aztán feladom :( )

A másik lényeges rész a talp. Én azt valahogy úgy képzeltem el, hogy egy egykori levegős forgószék alját teszem rá, ismerőssel meghegesztetem a vas tetejét, és ráteszem az ülést. Ennek hátránya, hogy nagyon magasan lesz. Aztán felmerült a fa alap ácsolása, ennek előnye, hogy egyszerűen kivitelezhető, olcsó, cserléhető, hátránya, hogy bűngagyi :))
Sebaj, nekem ilyenem lesz/lett volna :))
Hamár Autóm nincs :(
:))

Előzmény: aex (4117)