Ez egy érdekes észrevétel:
"Persze elvetve akad olyan is akivel meg lehet ezeket a dolgokak normalisan is beszelni , de csak kettesben." És sajnos igaz. Szomorú. Társaságban korlátoltabbak, befolyásoltabbak az emberek.
Hallottam egy felmérésről Amerikában, miszerint a polgárok nyolcvan valahány százaléka akar katonai ellencsapást. Vagyis vért. (Négy százalék semmijen bosszút nem akar.) De mondják már kérem, ki ellen? A franciák figyelmeztették őket két hete, hogy valami készül, teljes tétovaság, s most huszonnégy óra alatt autókat találnak tele Koránnal és Pilótakézikönyvel, gondolom tintával ott sorakoztak a gaz palesztinok ujjlenyomatai az üvegen, letartóztattak ötven embert, azért hülyének ne nézzenek minket...
A bosszúhoz nem lenne szükségük a NATO támogatására, van elég fegyverük. Azért kell nekik a részvétel, mert ha a másiknak is véres lesz a keze, akkor nem fog tiltakozni.
El nem tudom képzelni, hogyan zárhatja ki valaki a fejéből azt a hihetetlenül egyszerű igazságot, hogy háborúzni nem szabad, mert annak csak áldozatai vannak: fizikai és erkölcsi halottai.
Drága Winemaster rossz hirem van: a pontos és helyes általánositás hibájába estél.
Az a Hamvas-intézet már egy ideje áll, de amennyire tudom nem igazán aktivak. Az a Hankiss kollegina nem az Elemér lánya? -Valószinű.
Az a Szabadság-hidas hasonlat tetszett.