udv
tudom, most utni fogtok, dehat sajnos nem en valasztottam. a helyzet a kovetkezo. kolcson lettem adva egy cegnek, akik visualbasicben fejlesztenek. es van egy eleg erdekes problemajuk, amire en sem talalom a megoldast.
a problema a kovetkezo (ketto is van, de osszefuggenek). van egy MDI form, azon belul nehany child form. ezek a childek marha nagyon, szelteben-hosszaban kilognak az MDIbol. az egyes szamu gond:
- az egyik child form tele van editboxokkal, amik messzire nyulnak oldalra es lefele is, tul a kepernyon. a juzer valoszinuleg tabokkal fog kozlekedni koztuk, mert a kitoltesnel igy a logikus. viszont. ha olyan controlra tabol ra (adja a fokuszt), ami kivul van mar az MDI lathato teruleten, akkor a form nem scrolloz oda. tehat hiaba aktiv az a control, nem fog latszani.
a masik gond:
- ha a juzer fogja magat, es az egyik child formot elhuzza a fenebe, le vagy oldalra, utana dolgozik rajta, vegul bezarja ezt a formot, egy masik child form lesz ugye az aktiv, viszont az, hogy aktivva valik, nem okozza azt, hogy az MDI odascrolloz. tehat az aktiv form nem lesz lathato.
nos. ezzel kapcsolatban esetleg tudna valaki segiteni, annak nagyon orulnek. valamerre elindultam, ami lehet, hogy nem az igazi megoldas, viszont ott akadok el, hogy nem tudom, hogyan lehetne megtudni az eppen lathato MDI terulet bal felso sarkanak koordinatajat, akar az MDI sajat client teruletenek bal felsojehez kepest relativan is.
egy morickaabra:
+-------------------------------+
|MDI form |
|MDI client area |
| |
| |
| |
| |
| |
| O------------------+ |
| |lathato terulet | |
| | | |
| | | |
| | | |
| +------------------+ |
| |
| |
nos, az O-val jelolt hely koordinatai kellenenek.
jojjon a nullazas, aztan remelem tud valaki segiteni.